Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elvileg fékezheti a városvezetés a gödöllői uszodaépítést

2017-09-22 10:54:16

A dolgok jelenlegi állása szerint a gödöllői önkormányzat tagjai azt szeretnék, hogy a létesítendő gödöllői uszoda telkének kijárata már az első ütem elkészültével egyidejűleg körforgalommal kapcsolódjon a város kezelésében lévő Ady Endre sétány, illetve az állami fennhatóság alatt lévő Isaszegi út kereszteződéséhez.
Erre azonban – a tervezést és engedélyezést végző szakemberek szerint – a beruházás megvalósításának első ütemében nincs fedezet, ezáltal egyelőre csak a jelzőlámpás torkolat kialakítása jöhet szóba.

A témakörben készült előterjesztést jegyző polgármester arra a forgalmi kapacitásvizsgálatra hivatkozott, ami szerint a szóban forgó közlekedési csomópont a jelenlegi, jelzőtáblával szabályozott formájában, csúcsidőben az uszoda bekötés nélkül sem tesz eleget az elvárt szolgáltatási szintnek, míg csúcsórán kívül különösebb torlódás nélkül zajlik a forgalom. A jelzőlámpa kialakítása ezen a helyzeten nem segít. Ráadásul, burkolatszél elhúzások és járműosztályozók beiktatása nélkül a csomópont – az uszoda a megépítését követően prognosztizált forgalommal – csúcsidőben nem tudja megfelelő szolgáltatási szint mellett ellátni a feladatát.


Az önkormányzati határozatba foglalt véleménnyel nem lehet meggátolni a kiemelt kormányzati beruházások közé sorolt gödöllői uszodaépítés megvalósítását, némiképp fékezni a folyamatot azonban valószínűleg, igen.

Hogy ez bekövetkezik-e, és mennyi csúszást jelent a kivitelezésben, egyelőre nem tudni. Az viszont elmondható, hogy az előterjesztés kapcsán (párt)politikai felhangoktól sem mentes vita alakult ki Gémesi György és hívei, valamint a gödöllői önkormányzat Fideszes képviselői között. A szócsata azonban kis idő elteltével konszenzussá vált. A felek meg tudtak állapodni a helyi polgárok érdekét előtérbe helyező szakmai kérdésekben. Ennek az lett a következménye, hogy végül egyhangú voksolással ragaszkodtak a beruházás első ütemének elkészültével egyidejűleg megépítendő körforgalomhoz, illetőleg ahhoz, hogy az uszoda hulladék- és medencevize csak megfelelő tisztítás után juthasson a Rákos-patakba.

Simon Gellért (Fidesz) annyi jó hírrel még szolgált, hogy Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő sikerrel járt, ezáltal 50 millió forintos plusz forrás áll majd rendelkezésre az érintett csomópont közúti kapcsolatainak kiépítésére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online