Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csapatvilágbajnoki ezüstéremmel gazdagodott Gémesi Csanád

2017-07-24 20:09:22

Szatmári Andrással (j2), Lipcse újdonsült egyéni világbajnokával, valamint a tavalyi, riói olimpia győztesével, Szilágyi Áronnal (b1), illetve Decsi Tamással (j1) és a Gödöllői EAC versenyzőjével, Gémesi Csanáddal (b2) vágott neki július 24-én a kardozók csapatversenyének a magyar formáció.

A lipcsei világbajnokságon a mieink a legjobb 32 között kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ahol Guatemala ellen 45-13-ra nyertek. Ezt követően Fehéroroszország csapata jelentette az akadályt: itt szoros meccsen – Gémesi Csanád vezérletével – vívták ki a sikert a magyarok (45-43). A legjobb négy közé jutásért Irán legjobbjai ellen kellett pástra lépni. Ezt a kihívást is teljesítették Szilágyiék, akik 45-42 arányban diadalmaskodtak.

Az elődöntőben az első helyen kiemelt, címvédő olaszok jöttek szembe. Nehéz jelzőket találni az igencsak drámai összecsapásra. Elég annyi, hogy az olasz alakulat az utolsó, Szilágyi Áron-Luca Curatoli asszó előtt 40-34-re vezetett? Kétszeres olimpiai bajnokunk azonban nem ismert elveszett tust: 44-43-ra fordított, majd 44-44 után bevitte a döntőt érő találatot.

A fináléban az amerikai csapatot 45-44-re felülmúló Dél-Korea volt az ellenfél. Az ázsiaiakat csupán a második csörte végéig tudták tartani a mieink, majd 10-8-as magyar vezetés után gyakorlatilag az történt a páston, amit a távol-keletiek akartak. Dél-Korea együttese 45-22 arányban nyert, és lett aranyérmes. A magyar kvartett pedig a dobogó második fokára állhatott fel.


A világbajnoki ezüstéremmel – a Navarrete József szakmai irányításával készülő – Gémesi Csanád sportkarrierje legnagyobb eredményét érte el. Ráadásul, magasabb szintre emelte a nagybátyját, az 1981 és 1985 között válogatott kerettag Gémesi Györgyöt is soraiban tudó Gémesi-vívódinasztia legsikeresebb tagjának járó titulus kiérdemlését. Fotó forrása: fie.org


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online