Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tizennégy utca lakói köthetnek ár a gödöllői szennyvízcsatorna hálózatra

2017-07-24 14:05:57

Két területen is bővül a közeljövőben a gödöllői szennyvízcsatorna-hálózat. A belterületi lakóövezetben az utóbbi években szinte teljessé vált rendszerhez ezúttal az Antalhegy városrész bizonyos utcáiban (Lomb utca, Erdőszél utca, Kankalin utca, Bojtorján utca, Boglárka utca, Kerengő utca, Kökény utca, Mályva utca), valamint a Meggyes városrész néhány utcájában (Barackos utca, Alma utca, Viola utca, Tél utca, Fenyvesi nagyút, Őz utca) élők csatlakoznak.

A fejlesztések a Gödöllői Víz- és Csatornamű Beruházó Víziközmű Társulat és a helyi önkormányzat közös beruházásában valósulhatnak meg. Az Antalhegy városrész esetében (112 magántulajdonú és 2 önkormányzati tulajdonú ingatlan) a munkálatok bruttó 115,2 millió forintos kiadást jelentenek, míg a Meggyes városrésznél (26 magántulajdonú és 25 önkormányzati tulajdonú ingatlan) bruttó 57,8 millió forintos költséggel számolnak.

A működésének biztosításhoz ebben az évben közel 6 millió forintos önkormányzati támogatást élvező víziközmú társulat az ingatlanok tulajdonosaitól vagy használóitól ingatlanonként (érdekeltségi egységenként) egyösszegű megfizetés esetében 400 ezer forint, részletekben való fizetés esetén pedig 420 ezer forint érdekeltségi hozzájárulást szed be. A gödöllői városvezetés a település idei költségvetésében csaknem 265,5 millió forintos előirányzatot tervezett be a helyi szennyvízhálózattal kapcsolatos beruházások fedezetére. Ebből a közkassza-keretből járulnak hozzá a fenti fejlesztések megvalósulásához.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online