Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jövő nyárra tervezhető a startfejes a gödöllői uszodában

2017-06-15 11:12:39

Csaknem 40 hónappal azt követően, hogy a hely- és környékbeliek által már régóta várt beruházás megvalósítását bejelentették, úgy tűnik, célegyenesbe érkezett a gödöllői uszoda építésének ügye. A június 14-i Magyar Közlönyben megjelent az a kormányhatározat, miszerint: a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat átcsoportosítással 1.100.546.791 forintos többletforrást biztosítanak az egykori egyetemi kertészet Ady Endre sétányon található helyén megvalósuló vizes objektum megépítéséhez, aminek első üteme kivitelezésére ezáltal összesen 4.665.850.000 forint áll rendelkezésre.

A gödöllőiek számra feltétlenül örömteli és kedvező döntés borítékolható volt, mivel a Fidesz
parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Kósa Lajos május 23-i, gödöllői lakossági fórumán elhangzott, hogy a forrásbővítő, Vécsey László által szorgalmazott indítványt a Fidesz frakciója támogatta, így jó esély mutatkozott arra, hogy a kabinet tagjai is rábólintsanak a kérésre.

A hír hallatán megkerestük Vécsey Lászlót, a gödöllői központú választókerület egyéni országgyűlési képviselőjét. A kormánypárti politikus érdeklődésünkre elmondta, örömmel fogadta a döntést, aminek előkészítésében sokan segítették a munkáját. A gödöllői uszoda megvalósulása érdekében három esetben nyújtott be az ország idei költségvetését érintő módosító indítványt.
A képviselő hozzátette: egy régi gödöllői álom válhat hamarosan valóra, aminek beteljesüléséhez nagyban hozzájárult Orbán Viktor miniszterelnök is, akinek személyes kiállása, támogató hozzáállása nélkül a projekt elbukhatott volna. Rajta kívül a szaktárcák vezetőinek, a minisztériumi dolgozóknak és a Nemzeti Sportközpontok illetékeseinek is köszönetet kell mondani a korrekt együttműködésért és az ügy előremozdításának segítéséért.

Vécsey László egy fél mondattal utalt azokra is, akik próbálták megnehezíteni, esetleg megakadályozni a gödöllői uszoda megépítését. Az akadékoskodókat azonban nem kívánta megnevezni.
- Nem látom értelmét, hogy róluk beszéljek egy ilyen, örömteli helyzetben – mondta a politikus, aki hozzáfűzte, hogy az ilyenkor szokásos moratórium lejáratát követően, vagyis, két hét múlva megköthetők a tervezési-kivitelezési szerződések a közbeszerzésen nyertes ajánlattevővel, majd az engedélyezési eljárások befejezése után elkezdődhet az építkezés, hogy Gödöllőnek mielőbb új versenyuszodája lehessen.

Első körben a beruházás első üteme készül el. A munkálatok során – a parkolók, lelátó és a kiszolgáló/rekreációs egységek mellett – megépítik az 50 méteres, nemzetközi szintű versenymedencét, valamint a 15 méteres tanmedencét. A második ütemben pedig a 20 méteres bemelegítő-medence kivitelezése történhet meg. A szakavatott illetékesek úgy számolnak, hogy akár szeptemberben elkezdődhetnek a munkálatok, és ha lehet tartani a 8 hónaposra tervezett kivitelezési határidőt, akkor jövő nyáron startfejest ugorhatnak a vizes sport szerelmesei a környékbeli településeken élők számára is hiánypótló gödöllői uszodában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online