Vissza normál nézetbe Nyomtatás

NÉBIH-SZIE megállapodás

2016-11-04 10:19:07

Igazi mérföldkőnek számít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a gödöllői központú Szent István Egyetem közötti együttműködési megállapodás, amit november 3-án írtak alá a felek a Budai Campuson. Az esemény a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként működő, országos hatáskörű hivatal és a felsőoktatási intézmény élelmiszer-tudományi karának együttműködése szempontjából példaértékű megállapodás, aminek célja az Élelmiszerlánc-biztonsági Kockázatkezelési Kihelyezett Tanszék létrehozása, valamint a magyar élelmiszerlánc-biztonság védelme és fejlesztése a termőföldtől az asztalig.

A megállapodást dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elnöke (képen jobbra) és dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem (SZIE) rektora írta alá az idei évre az Oknyomozó tudomány mottóval meghirdetett Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett szakmai nap és tudományos ülés során.


Az új tanszék –, aminek vezetője dr. Kasza Gyula címzetes egyetemi tanár, a NÉBIH elnöki megbízottja lesz – legfontosabb célja a hatékony utánpótlás-nevelés, megfelelő elméleti és gyakorlati felkészültséggel rendelkező élelmiszermérnök szakemberek képzése, valamint tudományos kutatások-fejlesztések elősegítése, ezzel is biztosítva az élelmiszerlánc-biztonsággal és -felügyelettel kapcsolatos feladatok magas szintű ellátását.
A két szervezet közösen vállalja többek között a graduális, posztgraduális és doktori képzésekben, a tudományos, kutatási-fejlesztési feladatokban, a szaktanácsadói munkákban való együttműködést. Továbbá a két intézmény feladatként határozta meg egy hosszú távú élelmiszerlánc-biztonsági oktatási stratégia kidolgozását és megvalósítását, valamint szakmai továbbképzések, tudományos és ismeretterjesztő konferenciák, rendezvények szervezését – olvasható a SZIE által kiadott sajtóközleményben. Fotó: Balázs Gusztáv


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online