Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Migráns-ügy: nemzeti „rekordot” állított fel a gödöllői képviselőtestület

2016-09-26 09:49:59

A szeptember 26-ára összehívott rendkívüli képviselőtestületi ülésre kiküldött meghívón – az egyebek mellett – egyetlen napirendi pont szerepelt, ez: Vécsey László országgyűlési képviselő tájékoztatója 1500 migráns Gödöllőre való betelepítése ügyében elhangzottakról. A gödöllői központú választókerület kormánypárti parlamenti képviselőjét „felkért előterjesztőnek” titulálták.

A mintegy 75 perces tanácskozást jelentős médiaérdeklődés kísérte, így sokakhoz eljut majd az a hír, miszerint: a gödöllői képviselőtestület többsége – feltehetőleg egyedüliként az országban – harmadszor sem támogatta a kötelező betelepítési kvótát elutasító határozatot, aminek elfogadását ezúttal Vécsey László kezdeményezte a gödöllői a városatyáknál. A Gémesi-félét –, amiben a városvezető többek között leszögezi, hogy Gödöllő nem kíván migránsokat betelepíteni, és erre jogi lehetősége sincs – pedig kilenc igen vokssal elfogadták.

Az ülést vezető polgármester arra kérte Vécsey Lászlót, tisztázza az általa a szeptember 20-i, gödöllői lakossági fórumon elmondottakat. Erre a honatya közölte: Gémesi kérjen bocsánatot
a közleményében foglaltakért, a gödöllői képviselőtestület pedig utasítsa el a betelepítési kvótát, mert ellenkező esetben Gödöllőt veszély fenyegetheti.
Kisvártatva – utalva a helyi egyetem külföldi hallgatóit a minap ért állítólagos inzultusra – Gémesi, aki szerint Vécsey nem válaszolt a feltett kérdésre, odáig merészkedett, hogy közösségi izgatással vádolta meg Vécseyt.
- Ön felizgatta Gödöllő városát, egymás ellen uszította a polgárokat – mondta a polgármester a parlamenti képviselő fórumon elhangzott mondataira hivatkozva.

Vécsey László válaszában pártpolitikai játszmának nevezte az ügyet, és kijelentette: a gödöllői képviselőtestület többsége a Kormány Achilles-inát akarja elvágni azzal, hogy nem támogatja a javaslatot. A körzet országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet: célszerű lenne, ha a vita helyett a városvezetés megkérdezné a gödöllőieket, akik többsége – tapasztalata szerint – nem akarja a migránsok betelepítését. Vécsey azt is hozzátette: véleménye szerint Gödöllő a polgármester magatartása miatt van veszélyben.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online