Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Riogatás vagy valóság, hogy életveszélyes a gödöllői Városháza épülete?

2016-08-19 11:03:05

Életveszélyessé vált, ezért felújítás helyett lebontják Gödöllőn a tavaly még az önkormányzatnak és a járási hivatalnak is helyet adó Városháza főtéri épületét - tájékoztatta Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója augusztus elején az MTI-t. A közleményben az is benne volt, hogy mostanra kiderült, a felújítás körülbelül 1,5 milliárd forintba kerülne, mert az épület statikailag is meggyengült, életveszélyessé vált.

Emlékezetes, hogy a gödöllői képviselőtestület tagja tavaly szeptember 10-én döntöttek arról, hogy a Városháza épületété ki kell üríteni, mert az ingatlan a szakvélemény alapján jelentős átépítésre, felújításra szorul.
Néhány hónap elteltével fordulat állt be az ügyben, hiszen áprilisra kiderült, hogy a kormányhivatal nem kíván hozzájárulni a költségekhez, az önkormányzat pedig nem képes azokat egyedül fedezni, ezért – fenntartva a polgármesteri hivatal különböző egységeinek szétköltöztetését – a kritikus állapotú épület lebontása mellett döntöttek, majd májusban – szeptember elején lejáró – ötletpályázatot hirdettek az épület helyének hasznosítására.


A 2015. szeptember 10-i előterjesztésnek volt egy tavaly júniusban keltezett melléklete, amiben az építésügyi szakértő felvázolta az épület általános és szintenkénti problémáit, majd az összefoglalásban felsorolta a teendőket. Életveszélyre azonban nem tett utalást.

Ki és mikor döntötte el, hogy a gödöllői Városháza épülete életveszélyes? Először Péterfi Csabát kerestük, aki közölte szeptember elejéig szabadságát tölti, majd újabb kérdésünkre azt írta, forduljunk a polgármesterhez. Augusztus 10-én ez is megtörtént, de a városvezető titkárságáról olyan válasz érkezett, hogy Gémesi György augusztus 15-ig szabadságon van. A polgármester válaszát azóta is nagy tisztelettel várjuk… …hogy megtudjuk, riogatás vagy valóság, hogy az épület életveszélyes.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online