Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két gödöllői iskolát terveznek átszervezni

2016-04-29 11:14:35

Két gödöllői tanoda átszervezését tervezi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), amiről a gödöllői tankerület igazgatója tájékozatta a véleményezési joggal rendelkező önkormányzatot.

Az egyik intézkedés a Petőfi Sándor Általános Iskolában folyó szakmai munkát érintené. Itt, mivel a személyi feltételek hiányában a törvényi előírásoknak megfelelően nem biztosítható a német két-tannyelvű nemzetiségi nevelés-oktatás, helyette a német nyelvoktató nemzetiségi nevelés-oktatásra kívánnak átállni. A javaslatot az önkormányzat elfogadhatónak tartotta.

Először úgy tűnt, nem lesznek ennyire megengedőek a gödöllői képviselőtestület tagjai a Hajós Alfréd Általános Iskola átszervezési tervével kapcsolatosan. Egy konzultáció azonban változtatott a helyzeten, és a tanoda feladatellátása a jövőben kiterjedhet a mozgásszervi fogyatékos kategóriára, valamint az érzékszervi (hallás) fogyatékos kategóriára. Ugyanakkor arról is döntés született, hogy az önkormányzat, mint működtető nem tudja vállalni az átszervezés utáni feladatbővülés következtében felmerülő esetleges felújítási- és beruházási kiadások fedezetének biztosítását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online