Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Látogatást tett a gödöllői egyetemen az erdélyi református püspök

2016-01-26 15:41:08

A Szent István Egyetem (SZIE) meghívására január 25-26-án a gödöllői központú felsőoktatási intézménybe látogatott Kató Béla erdélyi református püspök, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora. A vendégek a SZIE vezetőivel és képviselőivel is találkoztak.

Kató Béla püspök (j2) és dr. Dávid László rektor (j3) azzal a céllal látogatott a SZIE-re, hogy megvizsgálják a Kárpát-medencei szintű együttműködés fejlesztésének lehetőségeit a pályázatok és a képzési kínálat területén. A látogatás lehetőséget teremt a két egyetem közötti kétoldalú kapcsolatok további erősítésére, a tudományos, oktatási, innovációs és kulturális paletta szélesítésére, a budai karok integrációjának köszönhetően a kibővült képzési portfólió bemutatására, az ösztöndíjprogramokban való részvételre.
A Szent István Egyetem részéről a delegációt dr. Tőzsér János rektor (b4), Figler Kálmán kancellár (b3), Magyar Ferenc megbízott stratégiai és koordinációs főigazgató (b1), valamint dr. Tóth Tamás oktatási rektor-helyettes fogadta.


A Szent István Egyetem világviszonylatban is elismert az agrárképzés területén, köszönhetően a színvonalas, komplex, tudás- és gyakorlatorientált oktatásának, a magasan kvalifikált oktatói és kutatói állományának, a magas szintű kutató és fejlesztő munkájának, az egyedülálló infrastruktúrájának, s nem utolsósorban nemzetközi kapcsolatainak. Mindezeket alapul véve a gödöllői székhelyű egyetem számos területen a Sapientia Egyetem partnere lehet a képzéseinek és szakmai programjainak fejlesztésében, bővítésében.

A püspök és a rektor a SZIE vezetőinek kíséretében találkozott Tóth Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral és Gyetvai Árpád miniszteri biztossal. Az egyeztető megbeszélések során a vendégek megismerhették a magyar kormány felsőoktatási támogatáspolitikáját, a határon túlra irányuló szakmai programokat és a határon túli magyar nyelvű képzések fejlesztési lehetőségeit.
Két hét múlva, február elején öt Sapientia egyetemi vezető oktató és 20 székelyföldi – ipari biotechnológus, környezet-, környezettudományi, tájépítész és élelmiszeripari mérnök – hallgató látogat a Szent István Egyetemre. 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online