Vissza normál nézetbe Nyomtatás

HÉV-működtetés: Gödöllő akár jól is járhat

2016-01-16 10:28:23

Az már hetekkel ezelőtt nyilvánvalóvá vált, hogy a főváros nem tudja és nem is fogja vállalni az agglomerációs tömegközlekedés terheit. Egyidejűleg arra is fény derült, hogy a feladat ellátása és finanszírozása az államhoz (kormányhoz) kerül.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter január 14-én bejelentette: készen állnak a HÉV átvételére, valamint a HÉV és a MÁV integrációjára is. Lázár ara is utalt, hogy ez a döntés nagy lehetőség a magyar állam számára, mivel több száz milliárd forintos vasútfejlesztési program kezdődhet meg.

Ha jól értelmezzük Lázár János szavait, Gödöllő akár jól is járhat azzal, hogy a kormány (állam) kezébe kerül a HÉV működtetése, illetve a közösségi közlekedési forma kilátásba helyzett fejlesztése.
A 2013-as év elejétől több vitát és lakossági fórumot is megélt az a javaslat, miszerint, a gödöllői HÉV összekapcsolódna a 2-es metróval, és – a 3-as főút, illetve a sínpárok megcserélésével – a városi szakasz egy részét áthelyeznék a Művésztek Háza Gödöllő épülete és a kastély oldalára (lásd a BKK látványtervén). Egyfajta salamoni döntést jelentő alternatívaként pedig egy drágább megoldási lehtőség, a pályatest föld alá süllyesztése is megmaradt.
Némi szócsata után, szűk két és fél éve néhány ellenszavazattal arról is képviselőtestületi határozat született, hogy a városvezetés – egy kérdőíves felmérés eredményét is figyelembe véve – miként képzeli el a Köztársasági úti átjárót külön szönben kiváltó vasútfejlesztést.


Lehet, hogy mégis megmozdul valami az időközben elsősorban az anyagi forrás biztosításának nehézségei miatt a „feledés homályába” temetkezett ügyekben? Lehet. Addig is, nyugtával dicsérjük a napot…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online