Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csaknem ezer napja képtelen legyőzni a Gödöllő a Vasast

2015-12-30 19:56:30

Közép-európai Liga (MEVZA) 4. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Vasas Óbuda
1-3 (21, -22, -21, -17)
Gödöllő: Stefanik, Széles, Nagy K., Takács, Czina, Szabó A. Cserék: Bánlaki (liberó), Szabó B., Hornok.

Az osztrák Schwechat elleni siker után az egyik honi riválissal, a Vasassal csapott össze Horváth András társulata a közép-európai sorozatban. Az óévet lezáró mérkőzés esélyese inkább a TEVA-hatostól tétmeccsen utoljára 988 napja, az akkori bajnoki döntő harmadik találkozóján vereséget szenvedett fővárosi gárda volt, amelynek feltett szándéka, hogy ott legyen a MEVZA-liga idei kiírásának végelszámolásánál.
Különös megvilágításba helyezte azonban a magyar-magyar derbit az a cseppet sem mellékes körülmény, hogy a négy idegenlégióst is soraiban tudó piros-kék gárda egy nappal korábban ötszettes meccsen elvérzett a „sógornők” ellen.

A rajt a főként nyitásfogadásban és támadás-befejezésben hatékonyabb házigazdáknak sikerült jobban: Szélesék – egy-egy rövid megtorpanást leszámítva – fokozatosan hizlalták előnyüket, majd megtorpantak (23-14-ről 23-21), de nem annyira, hogy ne „hozzák” az első szettet. A második játszma eleje is a gödöllőiek szája íze szerint alakult (8-5, 14-7), ám 16-nál egyenlített az egyre inkább játékba lendülő Vasas, amely a folytatást jobban bírva, ledolgozta szetthátrányát.

Egy-egy után új meccs kezdődött: elsősorban azzal a kérdéssel, hogy visszatér-e korábbi eredményességéhez a hazai formáció, vagy a lendületbe jött fővárosiak kedvére történnek a dolgok. A harmadik felvonás feléig nem igazán lehetett eldönteni, hogy kinek az akarata érvényesül: 11-11 után a támadásban feljavult piros-kékek egy kicsit elléptek (11-15), és ez a későbbiekben bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy az erényeiket meg-megvillantó vendéglátók rohamait leküzdve, nyerjék az etapot.
A negyedik felvonás utolsó esélyként kínálkozott a jobb körülmények között edződő Vasast megszorító gödöllői lányok előtt, hogy meccsben maradjanak, és pontot, netán, pontokat szerezzenek. Csakhogy, Jókay Zoltán társulata volt annyira rutinos és éber, hogy legyűrje az ekkorra már hitében is megrendült hazaiakat, és megkímélje magát a további bonyodalmaktól.

A következő két Közép-európai Liga (MEVZA) fordulóban a szlovéniai Mariborban játszanak a gödöllői lányok. Február 3-án, szerdán 18 órától a Nyíregyháza ellen meccselnek, míg február 4-én, csütörtökön 18 órakor a házigazda Maribor együttesével találkoznak.

Négy mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 3 ponttal, 4-10-es szett- és 299-338-as pontaránnyal a 6. helyen áll a kilenc csapatot számláló mezőnyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online