Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kegyvesztettségre utal a Gödöllői Bocskai SE helyzete

2015-08-13 10:46:46

Harminc százalékos önrésznek megfelelő 11,355 millió forint erejéig támogatja a városvezetés a gödöllői költségvetés fejlesztési tartalékkeretének terhére azt a sportingatlan-megújulást, aminek révén két kültéri kosárlabda pálya – hosszában kézilabdás felfestéssel – létesül az Erkel Ferenc Általános Iskola udvarán. A pálya megépítésén túl 4 darab utcai kosárlabda palánk, valamint 2 darab kézilabda kapu beszerzése is megtörténik.

A még idén megvalósítandó beruházáshoz a további anyagi forrást a Gödöllői Sport Klub kosárlabda szakosztálya a társasági adóból (TAO) eredő pályázati támogatás elnyerésével biztosítja. Ennek összege megközelíti a 62,5 millió forintot, ám a határozat értelmében a pénzből két gödöllői általános iskola három kültéri sportpályán kell fejlesztést végrehajtani.
A Gödöllői Sport Klub számára nem újkeletű dolog a TAO-támogatás igénybevétele. Korábban – többek között – a Táncsics Mihály úti sportcentrum második műfüves küzdőtere is így épült meg. Igaz, az utófinanszírozás miatt a városi költségvetésnek 2013 nyarán kamatmentes kölcsönt kellett adnia, amit a sportszervezet tavaly nem fizetett vissza, ám a település idei költségvetési rendelete már azzal számol, hogy ebben az évben bevételként jelentkezik a közel 92 millió forint.

A feltétlenül kedvező sportingatlan-fejlesztésnek akad más vetülete is. Az ezt megelőző években a gödöllői városi kosárlabdasport elsősorban a Bocskai SE különböző korosztályú csapatairól szólt. Olyannyira, hogy a felnőtt lányok tavaly a második helyen végeztek a Pest megyei bajnokságban, amivel elérték, hogy az NB I/B-ben induljanak. A kezdeti lépések után a gödöllői együttes eredményeit törölték, az okok azonban egyelőre nem ismertek.
Hírportálunk hónapokkal ezelőtt megpróbált utánajárni, hogy mi történhetett a Gödöllői Bocskai SE-vel. Pecze Dániel – sportért is felelős – társadalmi megbízatású alpolgármesternél érdeklődtünk március 20-án. Ígéretet a helyzet tisztázására többször is kaptunk a Gödöllői Sport Klub ügyvezető elnökétől, választ viszont azóta sem.

Ráadásul, mást is kérdeztünk a klub- és városvezetőtől. Jelesül, a gödöllői kosárlabdás TAO-támogatás alakulására voltunk kíváncsiak. A szövetség honlapján közzétettek szerint a 2011/12-es idényben 54 millió forintot, a 2012/13-as idényben 116,5 millió forintot, míg a 2013/14-es idényben 3,3 millió forintot kapott ebből a forrásból a Gödöllői Bocskai SE. Ezzel párhuzamosan, a 2013/14-es szezonban a Gödöllői Sport Klub is nyert el TAO-támogatást a kosárlabda szövetségtől, mintegy 11,2 millió forintos összegben. A 2014/15-ös idényben a Gödöllői SK 73 millió forinthoz jutott, miközben a szövetség honlapja szerint a Bocskai SE támogatási igényét március 16-án elutasították.
Ha érkezik válasz, közreadjuk. Addig azonban a levegőben lóg a kérdés: miért tűnik kegyvesztettnek a Bocskai SE?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online