Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bíznak a csont nélküli előrelépésben

2014-06-18 20:18:11

Gödöllő kosárlabdasportjának jelenlegi legjobb képviselője a Bocskai SE együttese, amely a nemrég zárult bajnoki szezonban is jelentős sikereket ért el. A felnőtt lánycsapat Pest megyében a második helyen végzett (10 győzelem, 2 vereség, 934 dobott és 389 kapott pont), míg a budapesti B-bajnokságban hajszálra maradtak el a dobogótól, és negyedikek lettek.
Ezek az eredmények annál is inkább elismerésre méltóak, mert hivatalosan kinevezett edző nélkül, sokszor teremhiánnyal küszködve érték el. A csapat tagjai közül külön említést érdemel a formáció egyik meghatározó játékosa, Soós Alexandra, aki gólkirálynő lett, mi több, immár sokadszor fölényesen múlta felül riválisait a hárompontos dobások versenyében.

A Gödöllői Bocskai SE Pest megyei bajnoki ezüstérmes csapata. Álló sor (balról jobbra): Soós Alexandra, Brauner Gyöngyi, Kósa Zsuzsanna, Gossler Anikó. Középen: Mészáros Anna, Piffkó Eszter, Végh Adrienn. Ülnek: Oswald Réka, Wirnhardt Júlia, Bóna Szabina, Méhes Krisztina

A siker fő záloga volt, hogy a lányok egyben barátnők is. Kizárólag erre azonban nem lenne ildomos építeni a jövőben, mert – mint mondják – a mostanihoz hasonló, szinte lehetetlen körülmények között elképzelhetetlen az előrelépés. Márpedig Gödöllőnek a kosárlabdasport terén sem ártana további hírverés.
Érzékelik, tudják ezt a város sportéletében meghatározó szerepet betöltő illetékesek is. Érdeklődésünkre Pecze Dániel alpolgármester kifejezetten kedvező hírekkel szolgált. Elmondta, hogy a Bocskai SE női csapatát a következő szezonban az NB I/B-ben szeretnék elindítani. A cél beteljesülése elsősorban attól függ, hogy miként döntenek erről az igényről a szövetségben. Edzői fronton is terveznek előrelépést, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a feladat ellátására alkalmas személlyel.

A szándék tehát – úgy tűnik – megvan. Kérdés: végbe megy-e az elképzelés – stílszerűen – csont nélkül?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online