Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Inkasszóval szedik vissza a sportpályák fejlesztésére nyújtott kölcsönt

2013-07-04 10:20:36

Olyan napokat élünk, hogy egyszerre négy, a városi sportingatlanok fejlesztését célzó beruházás is folyik Gödöllőn. Új műfüves focipálya épül a Táncsics Mihály úti sportcentrumban, bővül a Petőfi iskola tornacsarnoka, cserélik a Török Ignác Gimnázium tornatermének borítását, és többfunkcióssá alakítják át a Petőfi Sándor utcai középfokú tanoda szabadtéri kézilabda-pályáját. Ha minden jól megy, a nyár végére mindenhol befejeződnek a munkálatok, amik közül kettő finanszírozásába a gödöllői önkormányzat kölcsönnel is beszállt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség még 2011 októberében ítélt meg közel 92 millió forintos TAO-támogatást a vállalkozások társasági adójából erre a célra elkülönített keretből arra, hogy a Táncsics Mihály úti sportcentrumban – a már meglévő élő- és műfüves küzdőterek mellé – új műfüves pálya épüljön. A helyi önkormányzat valamivel több mint 39,4 millió forintos önrész vállalásával tavaly novemberben járult hozzá a projekt megvalósításához. Mindez azt eredményezte, hogy a pálya az elmúlt évben nem készülhetett el. Néhány hete azonban elkezdődtek a munkálatok.
Mivel a beruházás utófinanszírozott, és a Gödöllői Sport Klubnak nincs tartaléka arra, hogy az építkezés során felmerülő költségeket fedezze, a képviselőtestület tagjai jóváhagyták azt a pénzügyi ütemezésről szóló megállapodást, miszerint: a városvezetés – lemondva a kamatról – kölcsönt nyújt a helyi költségvetésből az önrész feletti 92 millió forintos összegre. Az akár gesztusértékűnek is tekinthető pénzügyi művelet elszámolása inkasszálással történik meg: amikor az egyesület megkapja az állami támogatást, a bank leemeli a kölcsön összegét és átutalja a gödöllői önkormányzat számlájára.

Kisebb nagyságrendben, de kísértetiesen hasonló fiskális manővert alkalmaznak a Török Ignác Gimnázium udvarán lévő kézilabda-pálya többfunkcióssá tételét célzó fejlesztés dolgában. Itt a középfokú tanodában működő diáksport egyesület nyert 10,5 millió forintos támogatást, amihez 4,5 millió forintos önkormányzati önrész társul. A településünket irányító grémium tagjai kölcsön formájában előlegezték meg a 10,5 millió forintot, amit inkasszóval hajtanak majd be.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online