Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Letették névjegyüket a gödöllői kölyökatléták

2015-06-08 13:28:27

A kis atlétáké volt a főszerep június első hétvégéjén: szombaton Debrecenben rendezték meg a hagyományos Nemzetközi Gyermekversenyt, ahol a 2003-2005-ös születésűek, vasárnap pedig a legkisebbek (a 2006-os születésűek) mutatták meg a tudásukat a (Kis)Balaton Bajnokságon, Veszprémben. A Gödöllői EAC atlétapalántái mindkét megmérettetésen remekül teljesítettek.

A debreceni versenyen Kovács Zoltán tanítványai (képen) alkottak maradandót. Ki kell emelni Soos Leventét (képen jobbról az első), aki négy számban állt rajthoz és mindegyikben érmet nyert: magasugrásban 145 centiméterrel lett aranyérmes, távolugrásban (464 cm) és 300 méteren (45,02 mp) második helyet, míg a 4x50 méteres váltóban – Bánovics József, Ladányi Viktor és Bánovics Károly társaságában – a bronzérmet szerezte meg. A lányok 4x50 méteres váltója kiváló futással lett ezüstérmes, Hegedűs Henriett, Pálocska Csenge, Daróczi Kata, Stefkó Eszter összeállításban. Dicséretes még Ladányi Viktor és Bánovics József 5. helye 300 méteren, illetve kislabda-hajításban, és Daróczi Kata 6. helye 1000 méteren.


Veszprémben a Gödöllői EAC, Körmendy Katalin vezette kölyökatlétika csoportból három versenyző kapott lehetőséget az indulásra. Mindannyian bebizonyították, hogy érdemes volt elvinni őket, hiszen mindhárman nyertek aranyérmet, annak ellenére, hogy igen népes számú atléta indult az ország minden tájáról. Grünwald Tamás 60 méteren (9,52 mp) és 600 méteren (2,11 p) arany-, kislabda-hajításban pedig ezüstérmes lett (30 m). Kriszt Sarolta első helyezett lett 60 méteren (9.51 mp) és ezüstérmes távolugrásban, 370 centiméterrel, míg Benke Alexandra 600 méteren, (2.15 p) diadalmaskodott. A futószámokban a kicsik rajt-cél győzelmet arattak, az időmérés pedig elektromos volt, ami csak emeli az eredmények értékét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online