Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Súlyosbították a gödöllői szórakozóhelyen bozótvágóval támadó volt rendőr büntetését

2015-05-27 17:35:24

Két év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztve a Budapest Környéki Törvényszék szerdán a Készenléti Rendőrség egyik volt tagját, aki 2012-ben bozótvágó késsel és gumibottal támadt vélt haragosára egy gödöllői szórakozóhelyen - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.

Koszta János elmondta, hogy a Gödöllői Járásbíróság 2013. január 14-én tárgyalás mellőzésével súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek F. Istvánt, akit akkor 2 év, a végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítéltek.
A Pest Megyei Főügyészség az ügyben perújítási nyomozást rendelt el, amelynek során a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ismételten meghallgatta a tanúkat és további bizonyítékokat szerzett be. Az utóbbiak alapján az ügyészi indítvány szerint a cselekmény eredményeként fennállt az életveszélyes sérülések bekövetkezésének reális lehetősége, így a volt rendőrnek a perújítás során életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt kellett felelnie a Budapest Környéki Törvényszék előtt.

A május 27-én kihirdetett ítélet szerint a büntetési tétel nem változott, de a 2 év börtönbüntetés végrehajtását nem 3 évre, hanem 5 évre függesztették fel, ami súlyosbítást jelent, figyelembe véve az időmúlást, és azt az enyhítő körülményt, hogy F. Istvánt a felettesei kifejezetten jó rendőrként minősítették - közölte a szóvivő.  Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész letöltendő büntetésért fellebbezett.

A vádirat szerint a bűncselekmény idején a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában járőrvezetőként szolgáló rendőr főtörzsőrmester 2012. szeptember 18-án este egy gödöllői szórakozóhelyen nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el barátjával. Hajnalban megtudta, hogy a barátját egy – szintén ugyanott szórakozó – férfi korábban provokálta, ezért hazament, magához vett egy bozótvágó kést és egy teleszkópos gumibotot, majd ezekkel az eszközökkel tért vissza. Előzetes szóváltás nélkül a bozótvágó kés lapjával többször megütötte a bárpultnál ülő sértett hátát és tarkóját (képen az összvart fejbőr), amitől a férfi a földre került.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online