Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aki megrángatta a játékvezetői állványt...

2015-04-29 14:49:02

Akárcsak egy évvel ezelőtt, a TEVA-Gödöllői RC női röplabda-csapata három meccsen bukta el a bajnoki elődöntő párharcát a Békéscsabával szemben. Az utolsó, április 19-én a gödöllői egyetem sportcsarnokában lejátszott ütközet sajátos körülmények között ért véget. A döntő játszmában a viharsarkiak 14-13 vezettek, amikor a gödöllői ütő, Csengeri Petra (képen) a magasba emelkedett és – ha a vonalhoz közel is, de – jól láthatóan az ellenfél térfelére ütötte a labdát. A vonalbíró kissé határozatlanul jelezte, hogy a labda bent volt, mire az első számú játékvezető hölgy szélesnek ítélte a támadást. Ezzel nem 14-14 lett az eredmény, hanem a Békéscsaba 15-13-ra megnyerte a szettet, a meccset és az elődöntő párharcát is.

A játékvezetői döntés alaposan felkavarta Csengeri Petrát, aki odarohant a bírói állványhoz és megrángatta az emelvényt. Azonnal villant az együttesen felmutatott sárga és piros lap, ami egyenértékű volt a játékos kiállításával. Más kérdés, hogy ennek ott már nem volt jelentősége, mert véget ért a találkozó.
A történetnek azonban lesz utóélete, mert az ügy a szövetség fegyelmi bizottsága elé kerül. Hogy milyen büntetést szabnak ki Csengeri Petrára, egyelőre nem tudni. Csupán annyi biztos, hogy az UTE elleni bronzderbi első, május 3-án, vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzését mindenképpen ki kell hagynia a válogatott-kerettag röplabdázónak.

A magunk részéről nem feszítenénk
tovább a húrt, mert – bár a cselekedet akár tettlegességnek is számíthat – a játékvezetőnek nem esett bántódása. Azt meg csak remélni lehet, hogy ő is tanult az esetből, legközelebb megfontoltabb lesz, és ha bizonytalannak érzi magát, nem hoz olyan döntést, amivel felülírhatja egy csapat egész éves munkájának eredményességét. Fotó: Fehér Viktor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online