Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtette az első lépést az elődöntő felé a gödöllői hatos

2015-03-22 19:13:10

NB I. rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Jászberényi RK 3-0
(23, 17, 20)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács, Széles. Csere: Bánlaki (liberó)

Napra pontosan egy hónap telt el azóta, hogy tétmérkőzést játszott a gödöllői hatos, amely a 2. helyen zárta a bajnoki alapszakaszt. Ebből következően a 7. pozícióban végzett Jászberény jutott ellenfélül a negyeddöntő egyik fél második győzelméig tartó párharcában. A 2014/15-ös idényben eddig négyszer (két bajnokin és két Magyar Kupa meccsen) találkoztak a csapatok, és az összes mérkőzést városunk együttese nyerte (három esetben 3-1-re, egyszer 3-0-ra). Ebből kiindulva, a hazaiaknak állt a zászló. Más kérdés, hogy az ütközet folyamán népes szurkolótábora által támogatott jászberényieknek akadt kevesebb vesztenivalójuk.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó: az egyik vendégjátékos, Pető Tamara nemrégiben elhunyt édesapjára emlékeztek.
Ami a nyitószett játékát illeti, mindkét oldalon a nyitásfogadás hektikussága volt a leginkább megatározó. Ebből eredően egyik fél sem tudott túlságosan ellépni a másiktól. A kiegyenlítettség 18-17-es hazai vezetésnél változott meg, amikor a fehér felsőben játszó GRC – Szakmáry Gréta két bombaütésének is köszönhetően – zsinórban négy pontot termelt, és kisebb nehézségeket letudva, célba ért.


A második szett elejét a vendégek indították jobban (2-6), majd gondosan őrizték előnyüket (7-11). Ehhez nem volt szükségük nagy dolgokra, mivel a házigazdák játéka kellően pontatlan volt. A gödöllőieknél az egyedüli üde színfoltot Szakmáry Gréta produkciója jelentette, aki szélről és hátsó sorból is védhetetlenül támadott, nem mellesleg, szerváival ugyancsak zavart keltett a berényi oldalon. Meg is lett az eredménye: a TEVA-hatos 14-12-re fordított, és 16-nál már három ponttal vezetett. Innen nem volt megállás: a két Petra, Széles és Csengeri is bekapcsolódott a pontgyártásba, így 21-14-re módosult az állás, és kisvártatva megduplázódott a gödöllői szettelőny.

Bár, a harmadik játszma kezdetén vezetgetett és becsülettel kapaszkodott, képtelen volt tartóssá tenni a szépítéshez szükséges hatékonyságot a vendégcsapat. Igaz, a házigazdák sem brillíroztak, de a nagyobb ütőerő és esetenként a rutin hozzásegítette Horváth András együttesét a szettveszteség nélküli győzelemhez.

A párharc állása: 1-0, a Gödöllő javára. A második mérkőzést március 27-én, pénteken 18.30 órától rendezik meg Jászberényben. A továbbjutó a Békéscsaba-Nyíregyháza párviadal győztesével találkozik az elődöntőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online