Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Életmentő gödöllői rendőrök főkapitányi elismerése

2015-02-26 11:30:26

Példás helytállásért emlékérmet adományozott két gödöllői rendőr törzsőrmesternek dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a gödöllői rendvédelmi egység épületében február 26-án lezajlott évértékelő állománygyűlés elején.
Derzsi Norbert és Szilágyi Péter hőstettét dr. Bozsó Zoltán, a Gödöllői Rendőrkapitányság irányítója méltatta, majd beszédét azzal zárta: büszke, hogy ilyen kiváló kollégákkal dolgozhat együtt.


Az életmentő gödöllői rendőrök az alábbi esemény kapcsán vívták ki elöljáróik elismerését:
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába február 18-án 21 óra 40 perc körüli időben érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Ikladon kigyulladt egy családi ház.
A helyszínre az aszódi rendőrőrs két járőre, Szilágyi Péter rendőr törzsőrmester és Derzsi Norbert rendőr törzsőrmester érkezett elsőként, akik látták, hogy már az utcában füst van, és a családi ház utcafront felőli ablakában lángok csapnak fel. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy feltehetően a házban tartózkodik a tulajdonos, aki egyedül él és tudomása szerint abban a szobában van, ahol a lángokat látták felcsapni. Tekintettel a közvetlen életveszélyre, a járőrpár berúgta a kaput, azonban a ház ajtaja zárva volt. A bejárati ajtó betörését követően megpróbálták a házban felkutatni a tulajdonost, de a sűrű füst és a hőség miatt visszamentek az udvarra, ahol a szolgálati mellényüket az arcuk elé tekerték.  Ezt követően ismét bementek az égő házba, de a keresett férfi felkutatása a fojtogató füst miatt nem vezetett eredményre. Ekkor megérkeztek az aszódi katasztrófavédelmi őrs munkatársai, akik megkezdték a tűz oltását.
Szilágyi Péter és Derzsi Norbert ez idő alatt körbejárták a házat és megnézték, hogy van-e az ingatlannak másik bejárata, vagy olyan helyiség, ahol a tulajdonos tartózkodhat. Ekkor fedezték fel a nyári konyhát, ahonnan szintén erős füst szivárgott ki. A járőrök a nyitott ajtón keresztül bementek a konyhába, ahol a sűrű füst miatt nem láttak semmit, de halk nyöszörgést hallottak. A rendőrök a szolgálati kabátjukat és sapkájukat az arcuk elé tekerve beljebb mentek a helyiségben. Derzsi Norbert belekapaszkodott az ajtóba, hogy kitaláljanak a konyhából, miközben megfogta társa ruháját. Így Szilágyi Péter kitapogatta a földön fekvő férfit, és együtt kihúzták az udvarra. A magatehetetlen férfi életét a két rendőr bátor helytállásának köszönhetően sikerült megmenteni. A házban rekedt férfit további kivizsgálás céljából a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online