Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Gödöllőn vásárlók jelentős többsége nem kér a vasárnapi boltbezárásból

2015-02-17 17:02:35

Csatlakozva a február 15-i országos akcióhoz, a Gödöllőn vásárlók véleményét is kikérték a Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi aktivistái arról, hogy mekkora kellemetlenséget okoz, ha március 15-e után vasárnaponként zárva lesz az a bolt, ahol vásárolni szoktak. A nem reprezentatív közvélemény-kutatás részleteiről érdeklődésünkre az alábbi tájékoztatást adta az MSZP Gödöllői Szervezete nevében Fogarasi Balázs:

Személyesen kérdeztük meg az embereket Gödöllőn. Általában nagyobb bevásárlóközpontok, áruházak környékén vagy olyan helyen, ahol nagyobb a vásárlói forgalom. Miként Pest megyében, helyben is zömében olyan vásárlók mondták el véleményüket, akik minden héten vásárolnak (54%), vagy havonta egyszer-kétszer (32%). A megkérdezettek 69%-a nyilatkozott úgy, hogy kellemetlenséget fog okozni neki a vasárnapi zárva tartás, 73%-uk pedig kifejezetten kormány közeli üzleti érdekeket vélt felfedezni a döntés hátterében. Túlnyomó többsége, azaz 85%-a az embereknek továbbra is szívesen vásárolna vasárnap nagyobb boltokban. Gödöllőn is hasonló értékekre derült fény.
A feltett kérdések mellett észrevételeiket is elmondták a vásárlók. Mindenképpen alkalmazkodni fognak a kialakult helyzethez, de a fiatalok – 35 év alattiak – hétköznap, esetenként szombaton is, nehezen tudják megoldani a nagybevásárlást. Nekik komoly nehézséget fog okozni a zárva tartás. A 35 és 60 év közöttiek már rugalmasabban kezelik a döntést, de számukra is gyakorlat volt vasárnapra időzíteni a havi vagy rendszeres beszerzéseket. Az idősebb korosztálynak már kevésbé jelent problémát, bár volt olyan vásárló, aki kifejtette, hogy számára, a fiának vagy lányának az időbeosztása miatt, a vásárlásra ez a nap volt a legkönnyebben megoldható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online