Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagyot küzdve búcsúzott a nemzetközi porondtól a gödöllői röplabda-csapat

2014-11-26 20:12:02

CEV Challenge-kupa selejtező, 2. forduló (legjobb 32 jutásért), 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE
2-3 (23, 17, -25, -17, -13)

Gödöllő: Lutter, Szakmáry 21, Fritz 8, Csengeri 20, Takács 4, Széles 12. Cserék: Bánlaki (liberó), Radomszki 7, Nagy K.

Nem túlzás, az őszi idény legjelentősebb mérkőzésére készült a TEVA-Gödöllői RC női csapata a bajnoki címvédő Békéscsaba ellen. A kihívás ezúttal a szó szoros értelmében valódi volt a hazaiak számára, hiszen a két héttel ezelőtti ütközeten Horváth András együttese 3-1 arányban alulmaradt.
Mindez annyit jelentett, hogy a továbbjutási remények életben tartásához 3-0-ra vagy 3-1-re kellett nyernie a gödöllői társulatnak, majd az aranyszettben elérni a célt. Motivációt jelenthetett mindkét csapatnak, hogy a párharcból továbblépő formáció már a legjobb 16 között tudhatta magát, mivel ellenfél hiányában erőnyerőként „üdülhet” a 32-es táblán.

A nagy érdeklődéssel kísért találkozón a görög Lemonia Moula és a román Florin Dimachi játékvezetői kettős bíráskodott.
Kell-e ennél jobb kezdés? A gödöllőiek első öt pontjából négy Szakmáry Gréta nevéhez fűződött (5-2). Aztán nagyot fordított a Békéscsaba. Tehette ezt főként azért, mert a hazaiak nyitásfogadása nem jelentett kellő alapot a támadások pontos kidolgozásához, és a vendégek szerb légiósa, Ivana Radonjic jól érezte, kiket kell megszerválni (6-13, majd 10-16). Ilyen hátrányból vállalhatatlan feladatnak tűnt a gödöllői szettnyerés. Horváth András azonban ráérzett a Takács Doroti Radomszki Boglárka csere szükségességére, a TEVA-hatos tagjai pedig pazar összpontosítással folyamatosan felzárkóztak, 23-nál egyenlítettek, majd rátettek egy lapáttal, és egy mennyezetre vágódott labdával, illetve egy szélesnek ítélt csabai ütéssel behúzták játszmát.

Jócskán feldobta a fehér mezes házigazdákat a részsiker, a második felvonásban egyetlen percig sem forgott veszélyben, hogy megduplázzák előnyüket. A játék minden elemében a BRSE fölé nőtt a gödöllői alakulat: sáncolásban és mezőnymunkában pedig magyar pályákon ritkán látható dolgokat produkáltak városunk csapatának tagjai.

Meddig tud lendületben maradni a TEVA-GRC? Többek között erre is választ adott a harmadik etap. A szoros kezdést követően a soraikat rendező vendégekről szóltak a történések. Kormos Mihály egysége folyamatosan hizlalta pontelőnyét. A viharsarkiak számára kedvező tendencia 20-14-ig tartott. Ekkor – egy Lutter Liza Nagy Kitti feladócseré után – megint nagyot alakított a hazai formáció, amely 21-nél utolérte riválisát. Sőt, 23-22-nél átvette a vezetést, de szettlabdához a békéscsabaiak jutottak. Fritz Ágnes egalizált, aztán megtette ezt Szakmáry is (25-25). A meccsnyerés azonban elmaradt, szépített a BRSE.


Ebben a pillanatban csak annyi volt biztos, hogy két játszmában még zsigerelik egymást a csapatok. Ha a Gödöllő nyer, aranyszett következik, ha a csabaiak, akkor döntő felvonás. Egy ideig nem szakadtak el egymástól a felek (8-8). Viszont a fáradtság jelei már ki-kiütköztek mindkét oldalon. Lépéselőnybe a vizitálók kerültek (14-10, 17-12). Szinte hihetetlen, milyen erőtartalékból, de ismét beindult a gödöllői kapaszkodás (17-19). 22-17-es vendégvezetésnél olyan labdamenetet láthatott a közönség, ami párját ritkítja. A játékszer alig akart leesni, végül a házigazdák számára kedvezőtlen helyen ért talajt. Innen már nem volt visszaút, a BRSE szerb feladója, Lana Dabic váratlan húzásával a látogatók nyerték a negyedik játszmát, amivel továbbjutottak.

A döntő szettnek a presztízsen kívül már nem volt valódi tétje. Azt azonban jó volt látni, hogy egyik csapat sem vette félvállról a dolgokat. A kiélezett ütésváltásból a felszabadultabb vizitálók jöttek ki jobban, így kettős győzelemmel jutottak tovább.
A viharsarkiakra a szerb Jedinstvo Stara Pazova és a német Rote Raben Vilsbiburg párharc győztese vár a január közepén esedékes nyolcaddöntőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online