Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: csak aranyszettel juthat tovább a gödöllői hatos

2014-11-12 20:10:33

CEV Challenge-kupa selejtező, 2. forduló (legjobb 32 közé jutásért), 1. mérkőzés:
Linamar-Békéscsabai RSE
– TEVA-Gödöllői RC 3-1(-22, 18, 28, 20)

Gödöllő: Lutter 2, Szakmáry 30, Fritz 7, Csengeri 12, Takács 6, Széles 8. Cserék: Bánlaki (liberó), Radomszki 2, Nagy K., Kalotai.

Ebben a szezonban tétmeccsen még nem talált legyőzőre a TEVA-Gödöllői RC csapata, amely tíz mérkőzésén (8 bajnoki és 2 Challenge-kupa) mindössze három szettet vesztett. Folytatódik-e Horváth András együttesének menetelése a harmadik számú európai kupasorozat – váratlanul nagy téttel bíró – magyar-magyar párharcában? Többek között erre is választ kaphattunk a viharsarki összecsapás után.

Városunk hatosa kezdte jobban a találkozót, az első technikai időnél – főként Széles Petra centerposztról és Csengeri Petra szélről hatékony ütéseinek köszönhetően – 8-5 volt, ide. Aztán fordult a kocka, néhány gödöllői hiba és out-ütés visszahozta a hazaiakat a szettbe (11-10, oda). Folytatódhatott a csiki-csuki, vagyis, a váltott pontszerzés. 15-15 után Szakmáry Gréta és Takács Doroti is odatette magát, miközben a csabai oldalon elsősorban Soós Nikolett próbálta a csapatát partiban tartani. A gödöllői támadószervák, valamint a technikai bakik azonban a végjátékban megpecsételték a házigazdák sorsát.

A második szett eleje döntően az elméretezett ütésekről szólt, a kétes értékű párharcból a vendéglátók jöttek ki jobban (5-2, 9-4,12-6). Kezdett reménytelenné válni a vizitálók helyzete, de a jól nyitó Széles és Lutter Liza, valamint a Szakmáry-Csengeri alkotta gödöllői ütőduó jóvoltából 13-nál kiegyenlített a TEVA-hatos. Csakhogy 15-15 után ismét a békéscsabaiak vétettek kevesebb hibát, és szerb légiósuk, Ivana Radonjic vezérletével viszonylag könnyedén elaraszoltak a játszmanyerést érő 25 pontig.

Főként a centerek termelték a pontokat a harmadik etap kezdetén. A hazaiaknál az amerikai Sarah Clement, városunk formációjának tagjai közül pedig Széles Petra egyfajta vívott különmeccset, úgy, hogy az első technikai időnél a Gödöllő vezetett 8-5-re. Az előny azonban hamar hátránnyá változott, a csabaiak – kihasználva a vendégek labilissá és pontatlanná váló játékát – 15-11-re elléptek. A folytatásban már érzékelhető volt a házigazdák lélektani előnye is, ami segítette őket, hogy komoly fórral (19-14) várhassák a végjátékot. Horváth András csapatának tagjai viszont nem olyan fából faragták, hogy feladják. Lutterék „nyomtak” egy 8-1-es szériát, amivel 22-20-ra átvették a vezetést, majd 24-23-nál és 28-27-nél játszmalabdához jutottak. Mindhiába, mert az idegölő pillanatokat a békéscsabaiak bírták jobban, és a maguk javára fordították a maratoni csatát.

Nem lehetett más célja a vendégalakulatnak, mint az, hogy a negyedik játszmában visszajöjjön a meccsbe, ha úgy tetszik, életben tartsa aranyszett nélküli továbbjutási reményét. A kihívással, sajnos, nem tudtak megbirkózni a szett közepén kissé hitehagyottá vált – ezáltal 19-13-as hátrányba került – gödöllői lányok, így – túl azon, hogy elszenvedték első idénybeli tétmeccs-vereségüket – hazai pályán 3-0-ra, vagy 3-1-re kell győzniük ahhoz, hogy kicsikarják a mindenről döntő rövidített játszmát.

A visszavágót november 26-án, szerdán 18 órától rendezik meg a gödöllői egyetem sportcsarnokában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online