Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gyenes Szilárd nem menekül, iskolának tekinti az alpolgármesterséget

2014-11-06 17:28:42

A szavazáson résztvevők többségétől október 12-én bizalmat kapott gödöllői képviselőtestület tíz nappal később lezajlott alakuló ülésén főállású alpolgármesterré választották Gyenes Szilárdot, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezető igazgatóját. A tisztséget nem önkormányzati képviselőként betöltő személyről a polgármester javaslatára hozott döntés hatására – a hírportálunkhoz is eljutott észrevételek, vélemények alapján – többekben merült fel kérdés.

Ezek közül kettővel szembesítettük Gyenes Szilárdot:
1.
A hatályban lévő törvények szerint az alpolgármesteri tisztség összeférhetetlen a Zöld Híd Régió Kft-ben betöltött ügyvezető igazgatói poszttal. Mikorra válható a lemondása a cégvezetői tisztségről? Tudni-e már, hogy ki lesz az új igazgatója a társaságnak?
2.
Szóbeszéd tárgya a városban, hogy az alpolgármesteri felkérés egyfajta menekülési útvonal az Ön számára, mivel bizonytalanná vált a Zöld Híd Régió Kft. jövője. Ön hogyan értelmezi ezt?

Érdeklődésünkre Gyenes Szilárd a következőket válaszolta:
- A két beosztás jogilag és emberileg is összeférhetetlen. Az összeférhetetlenség feloldása a törvényben előírt 30 napon belül meg fog történni. Az ügyvezetői kérdésről – amire személyi javaslatot tettem – dr. Gémesi György, a társulás elnöke rendelkezik. Eddigi információim szerint megbízott ügyvezető kerül a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. élére.

A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. a környék egyik legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója lett. Az ország 139 ilyen cége közül is a 10 legnagyobb között van. Feladatát el fogja látni, kötelező közfeladat révén. Köztulajdonú cégként, úgy vélem, nincs alternatívája. Kiváló, lelkes és felkészült kollégákból áll.
Nagyon büszke vagyok rá minden nap, hogy a vezetőjük lehetek, lehettem. Mint tudja, az alapok lerakásától ott állok mellette. Nincs miért szégyenkeznem, így menekülnöm sem kell. Közel 10 év munkája áll az eddigi eredmény mögött.

Soha nem gondoltam, hogy ennek a kiváló városnak az alpolgármestere lehetek, élni szerettem volna a lehetőséggel. Kevés ember tudhat ilyen beosztást a magáénak, főként dr. Gémesi György mellett, amit így, nem titkoltan, iskolának tekintek. Ebből a székből többet is tehetek az „embereimért”, mint az igazgatóiból. Legfőképpen azért, mert a több helyütt méltatlan körülményeket nem belső, hanem külső okok idézték elő.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online