Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felesküdtek a gödöllői képviselőtestület tagjai

2014-10-22 18:25:04

Tíz nappal azt követően, hogy a Gödöllőn voksolásra jogosultak alig több mint 41 százalékától bizalmat kaptak az október 12-i önkormányzati választáson, letették esküjüket a gödöllői önkormányzat tagjai. A helyi képviselőtestület alakuló ülését a késő délutáni órákban a Művészetek Háza Gödöllő épületének földszinti konferenciatermében rendezték meg.

A ceremónia hivatalos, törvényileg szabályozott aktusokból állt. Dr. Szőke Pál, a Helyi Választási bizottság (HVB) elnöke ismertette a választás gödöllői eredményét és átadta a megbízóleveleket. Előbb a 10 egyéni és a 4 kompenzációs listás képviselő mondta el az eskü szövegét, majd Gémesi György polgármester is megtette ezt.
Városunk első embere köszöntőbeszédét egy Reményik Sándor idézettel kezdte, majd bevallotta, izgul. Mintegy hatperces mondandójában megfogalmazta, hogy a Gödöllői Lokálpatrióta Klub – Gödöllő az otthonunk elnevezésű – kampányában vállalt ígéretek beteljesítésére törekszik az előttünk álló öt évben. Hozzátette, ehhez két feltétel szükséges. Az egyik, a képviselőtestületi többség megvan, a másikban, a kormányzat és az önkormányzatok közötti együttműködésben pedig bízik.

Ezt követően megválasztották a 9 főből álló, Györfi Beáta vezetésével működő Jogi és Ügyrendi Bizottság tagjait, akik megtárgyalták a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatára tett előterjesztést. Miután felállt az alpolgármester-választást lebonyolító szavazatszámláló bizottság, a testület tagjai titkos voksolással – Gémesi György javaslatára – főállású alpolgármesternek választották Pelyhe Józsefet és Gyenes Szilárdot, míg Pecze Dániel társadalmi megbízatású alpolgármesterként tevékenykedik a jövőben.
Eddigi helyettesét, Tóth Tibort azért nem jelölte Gémesi, mert hamarosan harmadik gyermekkel gazdagszik a családja, és a megnövekedett terhek miatt nem vállalta a megbízatást. Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezető igazgatója azért került a képbe, mert – a polgármester indoklása szerint – szakmai hozzáértésével sokat segíthet a város fejlődésében.
Mindhárom alpolgármestert 12 igen és 1 nem szavazattal, valamint 2 tartózkodással helyezte a gödöllői képviselőtestület többsége a pozícióba.


A városunkat irányító grémium tagjai a polgármester havi, bruttó illetményét 598.300 forintban állapították meg, ami 89.700 forintos (15%) költségátalánnyal egészül ki. Pelyhe József alpolgármester havi, bruttó 500.000 forintos illetményre és 75.000 forintos költségátalányra számíthat, Gyenes Szilárd alpolgármesteri járandóságát havi, bruttó 538.500 forintban, költségátalányát 80.775 forintban fogadták el, míg Pecze Dánielt bruttó 269.000 forint és 40.350 forint költségátalány illeti meg havi szinten.
Emellett Gémesi élhet a hivatali mobiltelefon- és gépkocsi-használat lehetőségével, míg alpolgármestereinek hivatali mobiltelefon-használat, illetőleg saját személygépkocsi hivatalos célú használata jár.

A gödöllői önkormányzat tagjai – akik az alakuló ülést követően részt vettek és koszorúztak az október 23-i városi megemlékezésen – legközelebb november 13-án, szerdán 18 órakor a Városházán találkoznak munkaülésen. Az állandó bizottságok személyi összetételéről döntenek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online