Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hiába volt választék, Gödöllőn minden maradt a régiben

2014-10-12 23:15:34

Gödöllőn rendkívüli esemény nélkül zajlott le az október 12-i polgármester- és önkormányzati képviselő-választás. A nem hivatalos eredmények alapján, 19 óráig a településünkön szavazásra jogosultak 41.26 százaléka adta le a voksát. A részvételi arány elmaradt az országos átlagtól (42,44 %), és jócskán alulmúlta az utóbb három, gödöllői önkormányzati választás részvételi hajlandóságát (2002-ben 55,88 %, 2006-ban 58,06 %, 2010-ben 53,52 %). A helybéli voksolók ilyen mértékű – igencsak elgondolkodtató – távolmaradása a városunkban eddig regnáló „hatalomnak” kedvezett.

Mindez azt jelenti, hogy a többségi akarat – ami a Gödöllőn választásra jogosultak alig több, mint 31 százalékával egyenértékű – alapján a következő öt esztendőben a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK) színeiben indult Gémesi György (8.021 szavazat, 78,58 %) hetedik ciklusát kezdheti meg a polgármesteri székben. Riválisai közül Kovács Barnabás (MSZP-Együtt) 1.154 voksot kapott (11,3 %), míg a függetlenként harcba szállt Vörös Istvánt 1.033 szavazattal (10,12 %) tisztelték meg a helyi polgárok. 

Gémesi György csapatától nem akart megválni a helybéliek nagyobb része, ezáltal az egyéni választókerültekben – egy kivétellel, abszolút többséggel – az alábbi jelöltek szereztek mandátumot:
I.
Szűcs Józsefné (GLK)
II.
Kis Antal (GLK)
III.
Pecze Dániel (GLK)
IV.
dr. Jeney László (GLK)
V.
dr. Györfi Beáta (GLK)
VI.
Pelyhe József
VII.
dr. Pappné Pintér Csilla
VIII.
Tóth Tibor (GLK)
IX.
Halász Levente (GLK)
X.
Varga Árpád (GLK)

A települési kompenzációs listáról Simon Gellért, Molnár Árpád (Fidesz-KDNP), Kovács Barnabás (MSZP-Együtt), Kristóf Etelka (Jobbik) lettek tagjai a – polgármesterrel együtt – 15 főből álló gödöllői képviselőtestületnek.

Gödöllőn az alábbi összetételű nemzetiségi önkormányzatok alakulhatnak meg.
Lengyel
nemzetiségi önkormányzat: Kiss Zoltán Gyula, Mezővári Ottó Lászlóné, Szabó László
Német
nemzetiségi önkormányzat: Meizner Sándor, Scherzinger Mária Edit, Vajna Istvánné dr. Tangl Anita
Roma
nemzetiségi önkormányzat: Balog Gyula, Balogh Gyula, Kubatov János, Rácz Ferenc (LUNGO DROM) Forrás: NVI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online