Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kiverte az osztrák bajnokot a TEVA-Gödöllő, jöhet a magyar derbi!

2014-11-02 17:08:05

CEV Challenge-kupa selejtező, 1. forduló, 2. mérkőzés:
SVS Post Schwechat
(osztrák) – TEVA-Gödöllői RC 1-3 (-23, 23, -21, -19)

Meglepően sima hazai sikere után, a TEVA-Gödöllői RC csapata kedvező előjelekkel várhatta az osztrák főváros külvárosában november első vasárnapján megrendezett visszavágót. Azzal együtt is, hogy a gödöllői mérkőzéshez képest három játékossal bővült a házigazdák játékoskerete: az egyetemi sportcsarnokban liberót játszott Sabrina Enzinger feladóvá avanzsált (helyette Tamina Huber lett a szabadon cserélhető játékos), a szlovák Erika Salanciová szélsőütőként, míg Cornelia Rimser centerposzton lépett küzdőtérre.

Párpontos adok-kapok után, az első szettben ezek a változások nem igazán befolyásolták a – főként Szakmáry Gréta (11), a meccsen 23 pontig jutott Csengeri Petra (14), Széles Petra (13) és az irányító, Lutter Liza (7) jóvoltából –dinamikusan játszó gödöllői csapatot abban, hogy nagy odafigyeléssel fokozatosan ellépjen riválisától: 16-8, ide. Ekkor nem volt benne a pakliban, hogy városunk hatosa megtorpan. Sajnos, így lett, a házigazdák zsinórban öt pontot gyártottak, majd 17-19-nél két egységre megközelítették Horváth András társulatát, amely – szerencsére – nem esett kétségbe, és minimális különbséggel hozta a nyitójátszmát.

Ritkán fordul elő, hogy a második felvonásnak kiemelt jelentősége legyen. Ezúttal azonban erről volt szó, hiszen egy esetleges újabb gödöllői szettnyerés esetén nem lett volna nyitott kérdés a továbbjutó kilétét illetően. A tét nagyságának megfelelően szoros küzdelem alakult ki a csapatok között, akik váltott vezetéssel jutottak el a végjátékig. 23-22-nél a gödöllői lányok két pontra voltak céljuk elérésétől, de a vendéglátók kiénekelték a sajtot a szájukból.

Egy-egy után mindkét együttes számára adott volt a lehetőség, hogy bajba sodorja a másikat. Egy újbóli gödöllői részsiker a Schwechat elvérzését eredményezte volna, míg a házigazdák játszmagyőzelme lélektanilag is megerősíthette volna az osztrákokat a kiesés elkerülése érdekében tett heroikus küzdelmükben. Mondani sem kell, fokozva az izgalmakat, jó ideig egymás nyakán lihegtek a csapatok. 15-15-nél megcsillant a remény. Pillanatok alatt 18-15-re, majd 22-17-re alakult az állás, nekünk. Hogy ne legyen egyszerű a mieink élete, a schwechatiak egymás után négy pontot termeltek. De többet már nem, így a TEVA-Gödöllői RC együttese kiharcolta a továbbjutást.


A folytatás formalitássá vált. Valakinek azonban meg kellett nyerni az összecsapást. Horváth András a fiataloknak is lehetőséget adott: Széles Petra és Takács Doroti (10) helyett Kalotai Zsófia (15) és Radomszki Boglárka (6), majd Lados Szilvia (4), illetve Nagy Kitti (9) állt csatasorba. Velük is szépen haladt a gödöllői szekér, ezáltal városunk csapata kettős győzelemmel lépett a következő körbe a Challenge-kupában.

A TEVA-GRC csapata a magyar bajnoki címvédő Linamar-Békéscsabai RSE együttesével találkozik a legjobb 32 közé jutásért. A párharc első derbijét november 12-én, szerdán 18 órától rendezik meg a viharsarki városban.
Aki győztesen kerül ki ebből az ütközetsorozatból, arra komoly anyagi kihívás is vár, hiszen a spanyol Naturhouse Ciudad de Logrono és az azerbajdzsáni Igtisadchi Baku CEV-kupa rivalizálás vesztesével játszik a folytatásban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online