Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Padlóra küldték a gödöllői lányok a tartalékos osztrák élcsapatot

2014-10-26 19:46:40

CEV Challenge-kupa selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – SVS Post Schwechat
(osztrák) 3-0 (12, 15, 18)

Gödöllő: Lutter 2, Szakmáry 19, Fritz 4, Csengeri 19, Takács 8, Széles 7. Cserék: Bánlaki (liberó), Nagy K., Radomszki, Kalotai.

Története kilencedik Challenge-kupa mérkőzését játszotta október utolsó vasárnapján a TEVA-Gödöllői RC női röplabda-csapata. Városunk hatosának eddigi mérlege 3 győzelem és 5 vereség az európai szövetség harmadik számú kupasorozatában. Akárcsak tavaly, ezúttal is osztrák társulat volt az ellenfél. Most a „sógorok” bajnokát, a veretes múlttal rendelkező SVS Post Schwechat alakulatát sodorta a sors(olás) a mieink útjába. További adalék, hogy az elmúlt években, a Közép-európai Ligában (MEVZA) többször is összefutottak a riválisok, a gödöllőieknek azonban nem termett babér.

Míg Horváth András először ült nemzetközi tétmeccsen klubcsapat vezetőedzőjeként a kispadon, addig a schwechatiak trénere, a kubai származású Rogelio Hernandez ebből a szempontból rutinos rókának számított. Más kérdés, hogy nem ők játszottak, csak hadvezérként tevékenykedtek a szaggatott vonal mezsgyéjén.

Álomrajtot vett a Gödöllő! A hazaiak nyitásaival rendre bajlódtak a tartalékosan felálló osztrákok, így képtelenek voltak épkézláb támadásokat indítani. Nem úgy Szakmáry Grétáék, akik szinte minden posztról gyűjtögették pontjaikat (12-4). Később a sánc- és mezőnyvédekezése is szétesett a Schwechatnak, és 18-nál kialakult a tízpontos különbség, ami a szett végére még bővebb lett.


A második szettben ott folytatták a gödöllői lányok, ahol az elsőben abbahagyták. Ász értékű szerváikkal és vízfakasztó bombáikkal pillanatok alatt elléptek 8-1-re, majd 13-5 is volt ide. Ekkor egy pici hullámvölgyet túl kellett élni (16-13). Ezt megtették Széles Petráék, akik egy 9-2-es pontszériával könnyedén növelték játszmaelőnyüket.

A harmadik felvonás eleje annyiban eltért a korábbiaktól, hogy két ponttal is elhúztak a vendégek. Az átmeneti üzemzavart azonban viszonylag hamar elhárították a házigazdák, akik ekkor ugyan már nem pörögtek annyira, ám azt a luxust még a fiatal cserékkel sem engedték meg, hogy negyedik szettre kényszerítsék magukat. Inkább lezárták az ütközetet, ami gyakorlatilag csak róluk szólt.

Horváth András a mérkőzést követően úgy nyilatkozott, örül a győzelemnek, és annak is, hogy nem veszettek szettet. - Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy ez nem a teljes Schwechat volt, így a jövő hétvégi visszavágó még kemény lehet - mondta a gödöllő tréner.

A visszavágót november 2-án, vasárnap 15 órakor rendezik meg az osztrák főváros szomszédságában található településen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online