Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Látogasson hatékony házakat!

2014-10-27 09:29:11

November 3-9. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az EU további 9 országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű (avagy közel nulla energiaigényű) épületekről minden érdeklődő számára - segítségként az energiahatékonysági pályázatokon való induláshoz is.

Gödöllőn és környékén is vannak látogatható házak, épületek. Ezekből egy kis ízelítő:

• Alacsony energiaigényű családi ház Gödöllőn
: a ház pályázati támogatással lett felújítva 2010-ben. A szigetelés, fűtéskorszerűsítés és nyílászáró csere eredményeképp az ingatlan "F" kategóriás átlagos házból "A+"-os lett!

• Zöld Óvoda Gödöllőn
: extenzív zöldtetővel, napkollektorral, esővíz visszaforgató rendszerrel és környezetbarát gyerekjátékokkal.

• Alacsony energiaigényű ház Galgahévízen, az ökofaluban
: a „hagyományos” építési technológiák és a modern építészet vívmányait ötvözve épült, falszerkezeti anyaga a vályogtégla és a szalmabála.

• Energiatakarékos családi ház Isaszegen
: vákuum csöves szolár panelek a meleg víz előállításhoz, napelemes (napkövető forgató mechanizmussal) áramellátó rendszer, szélgenerátor és „kerékpáros” áramfejlesztés.


A látogatások ingyenesek, de előzetes regisztráció ezen az oldalon mindenképp szükséges! Itt lehet jelentkezni a gödöllői székhelyű GreenDependent által szervezett, több épületet is érintő buszos kirándulásokra is.
A gödöllői és környékbeli épületek megtekintésére november 8-án, szombaton lesz ilyen túra, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az ország további részeibe is szervezünk hasonló utakat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online