Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bajnokverés Gödöllőn

2014-10-10 18:56:24

NB I. alapszakasz, 3. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 3-1
(-16, 22, 20, 23)

Ebben a fordulóban Gödöllőre irányult a honi női röplabdasport elitje iránt érdeklődők figyelme, hiszen a két szerb és egy amerikai légióssal felálló bajnoki címvédő látogatott az elmúlt szezon bronzérmeséhez, két forduló alapján az idei idény listavezetőjéhez.

A találkozó első négy pontját a jól blokkoló csabaiak szerezték, majd Csengeri Petra vízfakasztó ütésének és Szakmáry Gréta furmányos szerváinak is köszönhetően egalizált Horváth András csapata. A hullámvasút két Szakmáry-rontással, valamint a Radonjic-Clement-Soós támadótrió vitézkedésével a vendégek javára fordult, olyannyira, hogy Kormos Mihály egysége a második technikai időnél már 16-9-re vezetett, és előnyét jól beosztva, biztosan hozta a nyitószettet.

Kisebb kilengésekkel indult a második játszma, de a bajnok kínosa ügyelt arra, hogy néhány ponttal mindig vezessen. A felzárkózási kényszer okozta nyomást nem igazán viselték jól a gödöllői lányok, akik villanásaikkal egy ideig csak arra voltak képesek, hogy elkerüljék a tetemes hátrányt. Aztán viszont felálltak a padlóról: 18-nál utolérték a BRSE-t, majd átvették az irányítást, és egyenlítettek. Ebben óriási szerepet vállalt a mezőnymunkában jeleskedő liberó, Bánlaki Mária, illetve az ütők, közülük is a centerposzton brillírozó Széles Petra (képen, 13-as mezben).


A részsiker hihetetlen lendületet adott a TEVA-hatos tagjainak a harmadik felvonásra. Öröm volt látni, ahogy szórták a pontokat a lányok. 13-nál kialakult a „maccs”, azaz, a tízpontos különbség a házigazdák javára, és ez 16-ig kitartott. Ekkor három pontot összekapart a cserék bevetésével is próbálkozó Békéscsaba, de Lutter Liza pontosan variált passzai, Csengeri bombája, Fritz Ágnes ász-szervája, Takács Doroti ravasz ejtése, illetve a vendégek nem túl acélos nyitóteljesítménye elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a játszma végefelé néhányszor ugyan belehibázó hazaiak – a szettarányt tekintve – 2-1-re fordítsanak.

A negyedik etap első két, gödöllői pontját Szakmáry Gréta termelte, ám a vendégek, kihasználva a vendéglátók akadozó nyitásfogadását, néggyel válaszoltak. Hat-hatnál nem volt különbség a riválisok között, Csengeri Petra szervái után azonban zsinórban négy ponttal gyarapodtak a házigazdák. Aztán ugyanennyivel a sáncolásban jobban odafigyelő csabaiak, akik 13-12-nél magukhoz ragadták a vezetést. Kisvártatva viszont azzal kellett szembesülniük, hogy az elszántan küzdő Gödöllő 17-13-ra meglépett. S ha már ennyit gürcöltek a fehér mezes gödöllői lányok a sikerért, úgy gondolták, lezárják a meccset, megvalósítva a bajnokverést.

Három forduló alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 9 ponttal, 9-2-es szett- és 264-214-es pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.

Juniorok: Gödöllő – Békéscsaba 1-3 (21, -28, -20, -23)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online