Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lezárult az előkészítés, tervpályázatot írnak ki a gödöllői uszoda megvalósítására

2014-10-08 16:49:15

A gödöllői uszoda építésének elkövetkezendő fázisairól tartott sajtótájékoztatót október 8-án a Szent István Egyetem főépületének rektori tanácstermében Vígh László miniszteri biztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője, dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora és Vécsey László, a gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselője.

Amint arról korábban hírportálunk is beszámolt, a szeptember 18-án megszületett kormányhatározat alapján elkezdődhet a gödöllői versenyuszoda építése.
A sajtótájékoztatón Vígh László miniszteri biztos (képen középen) elmondta, hogy a projekt előkészítési fázisa befejeződött, és hamarosan kiírják a tervpályázatot az 50 méteres medencét, 1.000 fő befogadására alkalmas lelátót, 25 méteres bemelegítő- és tanmedencét, konditermet, wellness-részleget (20 fős szauna, merülőmedence, 8 fős pezsgőfürdő), vendéglátó-, kiskereskedelmi-, valamint rendezvényhelyiségeket is magában foglaló létesítmény megvalósítására.
A tervpályázat során nem csak a kormány, az egyetem és a város együttműködéséből eredő igényeket fogadják be, hanem a vizes sportágak (úszás, vízilabda, triatlon) szövetségei részéről megfogalmazódó szakmai véleményeket is. A fenntarthatóság szempontjából figyelembe veszik majd az uszoda elfolyó vízének lehetséges hasznosítását, illetve az alternatív energiaforrások bevonását is.
– Végére értünk az előkészítési szakasznak, kezdhetünk dolgozni azon, hogy a gödöllői uszoda minél hamarabb, 2016 közepe-vége felé elkészüljön, és a szabadidős-, illetve a versenysportot egyaránt szolgálhassa – fogalmazott a miniszteri biztos.

Hírportálunk munkatársának kérdésére, miszerint: a korábbi hírek arról szóltak, hogy jövő év második felére megvalósul a létesítmény, és most 2016-os dátum hangzott el, Vígh László azt válaszolta, hogy nem csúszásról van szó, hanem arról, hogy az akár 200 napig is elhúzódó tervpályázat, túlmenően az együttesen 180 napot felemésztő tervezői- és a kivitelezői közbeszerzési eljárás jogszerű lefolytatása ennyivel növelheti meg a megvalósulás időtartamát.


A leendő gödöllői uszodának kiszemelt területen jelenleg a Szent István Egyetem 59 éve működő, több szakot is kiszolgáló kertészeti tanüzeme található, amit Szárítópusztára terveznek áttelepíteni. A szakszerű áttelepítés mellett – az oktatási bázis további fejlesztése keretében – egy növénytermesztés-tudományi komplex centrum kialakítása a cél – emelte ki Tőzsér János rektor (képen jobbra), aki azt is hozzátette, hogy az egyetem hallgatói és sportélete számára ugyancsak rendkívüli jelentőséggel, a testedzési lehetőségek bővülésével bír majd az új uszoda.

Vécsey László országgyűlési képviselő (képen balra) hangsúlyozta, hogy az új uszoda nem csupán a Gödöllőn lakók, hanem a város vonzáskörzetében élők számára is elérhető, használható lesz, vagyis, mintegy százezer lakosú régiónak jelenthet tartalmas időtöltést, beleértve az iskolásokat is.
– A jelenlegi fázis legjelentősebb fejleménye a tervpályázat, aminek során minden felmerülő igény igyekszünk figyelembe venni. Más szóval, kinyitjuk a beruházást. Az erre a célra létrehozott honlapon elérhetővé tesszük a terveket, befogadjuk a véleményeket és nyomon követhető lesz a megvalósulás menete. A város sokat lendíthet az ügyön, a megválasztott képviselők hozzáállásán nagyon sok múlik majd. Zárójelben jegyzem meg, hogy a Fidesz-KDNP-nek kitűnő jelöltjei vannak, a döntéshozatal során ők nagyban segíthetik a gödöllői uszodaberuházás mielőbbi megvalósulását – zárta mondandóját Vécsey László.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online