Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújulás előtt áll a Gödöllői Rendőrkapitányság épülete

2014-09-30 16:49:06

Ha minden az elképzelés szerint alakul, jövő tavaszra megújul a Gödöllői Rendőrkapitányság épülete. A rekonstrukció nem csak a több mint három évtizede emelt létesítmény küllemét érinti, hanem a korunknak megfelelő energiahatékonysági követelményeket (például, napelem) is figyelembe veszik a szakemberek. A színvilágában ma még nem végleges látványterveket dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, a helyi kapitányság vezetője adta körbe azon a városi konzultációs fórumon, amit szeptember utolsó napján rendeztek meg a polgármesteri hivatal első emeleti nagytermében.

Az egyeztetésen azok vettek részt, akik valamilyen módon ráhatással vannak Gödöllő közrendjére és közbiztonságára, illetőleg nap mint nap tehetnek azért, hogy az itt élők komfortérzete ebből a szempontból is javuljon. Legutóbb tavaly októberben rendezetek ilyen összejövetelt, ezért most főként az azóta eltelt szűk egy esztendőben bekövetkezett történéseket tárgyalták meg a helyi rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet és az önkormányzat munkatársai, valamint a szociális- és közoktatási területen működő intézmények képviselői, kiegészülve a meghívásnak eleget tett – mindössze kettő(!) – vendéglátóhely-üzemeltetővel.

Az országos viszonylatban jó bűnügyi statisztikai mutatókkal büszkélkedő Gödöllőre nézve, az elmúlt egy évben kedvezően alakultak a közbiztonsági adatok, aminek legfőbb mércéje, hogy csökkent a bűncselekmények száma a településen. Ebben óriási szerep jutott az érintettek együttműködésének, valamint annak – és ezt Bozsó Zoltán (képen) külön is kihangsúlyozta –, hogy az utóbbi években lényegesen nyitottabbá és aktívabbá vált a korábban „megközelíthetetlennek” tartott Gödöllői Rendőrkapitányság munkastílusa, olyan intézkedéseket vezettek be (például: körzeti megbízotti hálózat, fórumok a településrészeken, iskolarendőr-program), amik a lakossággal és a társszervezetekkel történő még hatékonyabb együttműködést, információcserét szolgálják.

Zahorecz Sándor rendőr alezredes, közrendvédelmi osztályvezető a konkrét, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítását célzó, illetőleg megelőzési céllal tett intézkedések közül az illegális szemétlerakó-helyek és a kábelszigetelés égetésének 41 esetben történt felszámolását, megszüntetését, a megtévesztés áldozataivá könnyebben váló időskorúak védelmét és a helyi szórakozóhelyek nyitvatartási idejének koncentrált ellenőrzését emelte ki.

Hátradőlni azonban nem lehet és nem is szabad a Gödöllői Rendőrkapitányság
látványos megújulás előtt álló épületében. Akadnak ugyanis olyan negatív jelenségek, amik odafigyelést igényelnek. Kiszűrendő problémaként merült fel a fiatalkorúak alkoholfogyasztása és az ebből esetlegesen eredő garázda cselekmények visszaszorítása. Túlmenően, kezelni kell azt is, hogy az iskoláskorúak ne a város főterén bandázzanak tanítási időben, amihez nagyban hozzájárul az is, hogy az egyik gödöllői gyermekorvos szemrebbenés nélkül osztogatja az igazolásokat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online