Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lázár Zoltán világbajnoki bronzérmes lett a csapattal

2014-09-07 13:51:18

A franciaországi – azon belül, normandiai – Caen-ben augusztus végétől lebonyolított lovas világjátékok egyik záró száma a négyesfogat-hajtók világbajnoksága volt. A viadalon 17 ország 46 versenyzője küzdött a minél értékesebb helyezésekért. Hazánkat a sportág hétszeres világbajnoka, a Gödöllőn élő Lázár Zoltán, valamint Dobrovitz József és fia, ifjabb Dobrovitz József képviselte.

A szeptember 4-5-i akadályhajtás során Lázár Zoltán és lovai teljesítményét 47,84 pontra értékelték, amivel a 8. helyen végzett. Ifjabb Dobrovitz 57,10 ponttal a 23., édesapja, 46,78 ponttal a 6. helyen zárta a versenyszámot. A magyar csapat – a hollandok és az amerikaiak – mögött a 3. pozícióból várta a folytatást.

Szombaton a maratonhajtás következett. Lázár Zoltán 98,6 ponttal távozott a nyolc alapakadállyal nehezített pályáról, míg ifjabb Dobrovitz József 96,71 ponttal tudta le a tereptárgyak kínálta nehézségeket. Idősebb Dobrovitz 92,3 ponttal mindkettőjüknél jobb volt, de két szám után így is egy pozíciót visszacsúszott az összetettben, ahol Lázár Zoli a 10., ifjabb Dobrovitz pedig a 17. helyen állt. A magyar csapat – immár a hollandok és a németek mögött – megtartotta 3. helyét.

A vasárnapi akadályhajtás a mieink számára egyértelműen a csapatérem megszerzéséről szólt, mivel egyéniben a papírforma szerint képtelenség lett volna a dobogó közelébe kerülni. Az alapidő túllépése másodpercenként fél büntetőpontot eredményezett, egy labda leverése pedig 3 „rosszpontot” ért.
A fordított sorrend szerinti indítás miatt elsőként ifjabb Dobrovitz József hajtott a pályára, ahonnan nulla hibaponttal távozott. Lázár Zoltán 3,95, míg Dobrovitz József 3,66 hibapontot vétett. Az összetett egyéniben Dobrovitz József lett a legjobb magyar (7. hely), Lázár Zoltán a 12., ifjabb Dobrovitz pedig a 14. pozícióban zárta a világbajnokságot, amit az ausztrál Exell Boyd nyert meg.
A képen látható magyar trió megőrizte a harmadik helyet, amit a győztes hollandok és az ezüstérmes németek mögött kaparintottak meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online