Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felemásan gólgazdag gödöllői focivíkend

2014-08-24 20:08:54

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 2. forduló:
Taksony SE – Gödöllői SK 5-3
(3-1)

Az újonc Taksony vendégeként lépett először idegenben pályára a 2014/2015-ös bajnoki idényben a Gödöllői SK alakulata. Pikánssá tette a mérkőzést, hogy a házigazdák az első fordulóban 6-2-es győzelemmel rajtoltak, amivel listavezetővé léptek elő. Az ütközet során kiderült, villámrajtjuk nem volt véletlen. A rutinos hazaiak most is felülkerekedtek, ezúttal a fiatalokra épülő gödöllői csapaton.

Bő negyedóra elteltével két, tizenegyesből elért találattal indult a gólszéria: a taksonyiak az egykoron Gödöllőn is játszott, 41. életévében járó Bábik Tibor, a vizitálók Bencze Zsolt révén voltak eredményesek. Ezt követően a vendéglátók akarata érvényesült, és Patkó György, majd Győri Raymond éberségének köszönhetően 3-1-es hazai vezetésnél cseréltek térfelet a riválisok.
A második játékrész derekán Sztriskó Zoltán jól eltalált lövésével szépített a GSK gárdája, ám a további felzárkózás elmaradt, mert a két duplázó, Bábik Tibor és Győri Raymond 5-2-re növelte a taksonyi előnyt. Mintegy öt perccel a meccs vége előtt a csereként beállt gödöllői trénert, Jenei Sándort buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőpontra letett labdát Nagy Roland a hazai hálóba küldte, amivel kialakult a reálisnak nevezhető végeredmény.

A Gödöllői SK csapata 1 ponttal, 5-7-es gólkülönbséggel a bajnoki tabella 10. helyén áll. Következik: Gödöllői SK – Örkény SE augusztus 30., szombat 16.30 óra, Táncsics Mihály úti sportcentrum.


Pest megyei III. osztályú bajnokság, Közép-csoport 2. forduló:
Gödöllői SK II. – Kerepesi SBE 6-2
(4-1)

A vendég kerepesiek ezen a – hivatalos kezdési időponthoz képest félórával később kezdődött – meccsen mutatkoztak be a bajnokságban, mivel az első fordulóra kiírt találkozójukat elhalasztották. A GSK II. debütálása sikertelen volt, Kerecsényi Norbert együttese egy 4-2-es fóti vereséggel rajtolt.

Ha csak a végeredményt nézzük, sima gödöllői győzelem született a nyolc találat ellenére sok kihagyott ziccerrel tarkított összecsapáson. Ha a részletekbe is belemegyünk, már nem annyira rózsás a kép. Feltétlenül említést érdemel, hogy a vendégek végig tíz emberrel játszottak, és volt a találkozónak olyan periódusa, amikor nem látszott, hogy a küzdenitudásból jelesre vizsgázott, ugyanakkor a lesreállítással erősen hadilábon álló kerepesiek emberhátrányban terelik a játékszert.
Ami a gólzápor alakulását illeti, gödöllői oldalon Tóth László mesterhármast jegyezett (10., 23. és 38. perc), Szabó László egyéni akció végén talált be (42. perc), míg Várszegi Gábor az utolsó percben kétszer volt eredményes. A vendégek góljait Kis István (30. perc) és Mátyás Tamás (48. perc) jegyezték.

A Gödöllői SK II. csapata 3 ponttal, 8-6-os gólkülönbséggel a tabella 4. helyét foglalja el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online