Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pizsamában nyújtózó kisfiú szobra díszítheti a gödöllői főteret

2014-03-19 15:33:19

Tavaly szeptemberben egyik felkért művész elképzelése sem nyerte el a döntéshozók tetszését, így akkor nem hirdettek eredményt abban a szobor-tenderben, aminek témája József Attila: Altató című verse, és annak főszereplője, „kis Balázs”.

A Gödöllő főterére kihelyezni tervezett köztéri műtárgy tárgyában március 13-án fontos fejlemény történt, hiszen az önkormányzat által meghirdetett újbóli pályázatra beérkezett 7 pályamű alapján már lehetett dönteni.  A szakmai és civil vélemények megismerése után olyan határozat született, hogy Erős Apolka Munkácsy-díjas szobrászművész készítheti el a szobrot. A művésznő képen látható terve egy kisfiút ábrázol, aki pizsamában nyújtózva, bal kezében alvós állat nyuszijával, az univerzum gömbjét tartja az ég felé. A szobor ülőhelyként is használható talapzatán a versből ismert motívumok (tűzoltó, vadakat terelő juhász, szunnyadó rét) is láthatók lesznek.

Az emberi léptékű alkotás megvalósulásához külső forrás bevonását tervezi a városvezetés. A Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma által kiírt pályázaton legfeljebb 5 millió forint nyerhető el, a szobor kivitelezésének bruttó költsége pedig kevéssel meghaladja a 8 millió forintot. A két összeg közötti különbséget, bő 3 millió forintot önerőként a helyi költségvetésből biztosítják.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online