Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A részigazságokból való „festészet” eredménye egy torz kép lesz

2014-01-28 20:42:15

A Félmilliós átutalás nyomában című, hírportálunkon január 25-én megjelent cikkre reagálva, Pecze Dániel alpolgármester az alábbi sorok közzétételére kérte szerkesztőségünket:

- A költségvetési irodán december 23-án biztosították számomra a számlákba történő betekintést. A bizonylatok összesítő listájában egy olyan, 500 ezer forintról szóló tétel szerepelt, amiről számlát nem találtam. Január 21-én a költségvetési iroda vezetőjének jelenlétében lehetőséget kaptam arra, hogy megtekintsem a 2012. augusztus 31-én kelt átutalási megbízást és a Raiffeisen Bank által kibocsájtott folyószámla egyenlegközlőt. A dokumentumokból kiderült, hogy a Gödöllői Sportszövetség – melynek elnöke Pecze Dániel – a fent megjelölt időpontban 500 ezer forintot utalt át támogatás jogcímen annak a Gödöllői Sportklubnak, mely civil szervezet vezetője szintén Pecze Dániel!

Sajnálom, hogy Vörös István képviselő úr tájékozatlanságból valótlant állított – bár korábban jeleztem, hogy személyesen bármikor állok rendelkezésére – és a sportot érintő kérdéseit ismét a sajtón keresztül teszi fel, és nem személyesen keres meg azokkal. Természetesen nem a nyilvánosság kizárását szeretném az ügyben, de úgy gondolom, ha a közleményében jelzett napon január 21-én a költségvetési irodán tett látogatása után felkeresett volna engem is, s akkor gyorsan tisztázhattuk volna a kérdéses átutalás hátterét. Ez esetben talán szükségtelen lett volna ez az újabb találgatásokon alapuló, megosztó és személyemet negatív színben feltüntető közlemény megírása.
Nekünk, közszereplőknek sokkal nagyobb felelősségünk van, hisz a ránk bízott állampolgárok nem kevesebbet várnak tőlünk, mint a teljes igazságot. Nem részigazságokat, hanem a teljeset!

Fenti találgatáson alapuló állítással szemben a valóság az, hogy az átutalás a Gödöllői Szövetség a Sportért elnökségi döntése alapján megkötött támogatási szerződés alapján történt meg, melyet a Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztálya kapott utánpótlás-nevelési feladatainak ellátására, a városi szabadidős asztalitenisz bajnokságok megrendezésére és az országos veterán ranglista verseny megrendezésére. A támogatással a szakosztály elszámolt a szövetség felé. Ennek dokumentációja és a támogatási szerződés megtalálható a Szövetség adminisztrációjában. A Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztálya, mint ahogy a klub többi szakosztálya is autonóm működésű, tehát saját vezetőséggel, külön banki alszámlával rendelkezik és önállóan gazdálkodik. Így a Gödöllői Sport Klubnak ugyan én vagyok az elnöke, a szakosztályok működésébe nem szólhatok és nem is szólok bele.

A GSK asztalitenisz szakosztályban 56 gyerek, 51 felnőtt sportol. Azzal, hogy jelenleg 8 csapatot versenyeztetnek Magyarország legnagyobb vidéki bázisává váltak. Saját nevelésű gyerekkorú játékosaikból az idén két csapatot indítottak felnőtt bajnokságban. A felnőttek – mely csapatot a GSK és a GEAC együttműködésével üzemeltetünk – ettől az évadtól a magyar bajnokság legmagasabb osztályában, az extraligában versenyeznek.

Amennyiben Vörös István képviselő úr személyesen felkeresett volna fenti információkat vele is megosztottam volna, így teljes képet kapott volna a történtekről, és hitelesen tudta volna tájékoztatni a gödöllőieket nyomozása fejleményeiről.
Nekünk, önkormányzati képviselőknek, mindig körültekintően kell eljárnunk, minden részletet figyelembe kell vennünk, mielőtt véleményt formálunk, és ezzel formáltatunk. Nekünk az embereket kell képviselnünk. Nem saját, vagy egyéb politikai célokat kell szolgálnunk, hanem azokat az embereket, akik e városban élnek. A részigazságokból való „festészet” eredménye egy torz kép lesz, mely megosztást szül. Egy város van, egy Gödöllő és nekünk ezt az egységet kell építenünk, politikai, vallási, világnézetbeli hovatartozástól függetlenül.
Ebben a munkában kérem képviselő úr partnerségét!



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online