Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kínkeserves gödöllői lépés a kupadöntő felé

2014-01-15 20:26:21

Magyar Kupa elődöntő, 1. mérkőzés:
LINAMAR-Békéscsabai RSE – TEVA-Gödöllői RC 2-3
(-19, 21, -23, 21, -15)
Gödöllő:  Csengeri, Mester, Széles, Lutter, Szakmáry, Hackl. Cserék: Lékó (liberó), Merkószki, Antal, Erdős, Kriegel Zs.

Elég régen, utoljára a 2011/2012-es bajnoki idényben találkoztak egymással a riválisok tétmérkőzésen, aminek az az oka, hogy nemzetközi szereplése miatt a gödöllői csapat a bajnoki idény alapszakaszát az elmúlt és az idei szezonban is kihagyta, a Magyar Kupában pedig rendre elkerülték egymást a formációk. Eddig.
Tavaly márciusban, a gödöllői négyes döntőben a viharsarkiak – fennállásuk során először – bronzérmesek voltak, míg városunk hatosa elvérzett a fináléban, és – akárcsak 2011-ben – második lett. Idén azonban nem rendeznek négyes döntőt, így a díszes serlegért folytatott harc utolsó ütközetén való részvételről oda-visszavágó alapon döntenek a csapatok (a másik elődöntőben Aluprof-TF – Vasas párharc lesz).

A házigazdák a hónap legfontosabb mérkőzésének tekintették a találkozót, amivel jelezték, arra készülnek, hogy alaposan megnehezítsék az esélyesebb gödöllői alakulat dolgát. Az első, vendég fölénnyel telt játszmában erre nem igazán volt lehetőségük, a másodikban viszont igen, mert a végig szoros szett végjátékában rendezettebben terelték a játékszert.
A harmadik felvonásban igencsak izgalmasan alakultak a dolgok: az egyfajta skalpnak tekinthető részsikertől vérszemet kapott hazaiak az utolsó pontokig vezettek, de Szalay Attila csapata összekapta magát, és fordított. Nem úgy a negyedik játszmában, amikor a terméketlen szériákat okozó bosszantó gödöllői hibáktól is fellelkesült csabaiak feltámadtak, és döntő szettre mentették a meccset.

Nyolc-hatos hazai vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok az utolsó etapban, majd egymás után négy gödöllői pont született. Ám ez nem bizonyult elegendőnek a sima befejezéshez. A házigazdák felzárkóztak, és városunk együttese csak a harmadik mérkőzéslabda értékesítésével tudta megnyerni az összecsapást.

A visszavágót január 22-én, szerdán 18.30 órától játsszák le a csapatok Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online