Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három sima szettben szabták meg a mariboriak a tanulópénz árát

2013-11-24 19:11:43

Közép-európai Liga (MEVZA) 6. forduló:
TEVA-Gödöllői RC
– Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 0-3 (-15, -12, -16)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri, Antal, Széles. Cserék: Lékó (liberó), Erdős, Kriegel Zs., Merkószki, Mester.

Éllovasként, az elmúlt két kiírás győzteseként, szlovén bajnokként, mindössze két játszma elvesztésével a tarsolyukban érkezetek a mariboriak a gödöllői találkozóra. Magyarra fordítva, mindez azt vetítette előre, hogy Szalay Attila csapatának kisebb fajta csodát kellett volna végrehajtania, hogy elpáholja a vizitálókat. A tisztes helytállás és a szoros eredmény – mint minimális elvárás – azonban sokak reménye szerint benne volt a pakliban.

Viszonylag egyszerűen áttekintető volt a helyzet a találkozón: ha működött a gödöllői nyitásfogadás, általában eredményesen tudott támadni a hazai csapat. Ám, ha hiba csúszott a szervák pontos bejátszásába, a nagyobb ütőerővel rendelkező szlovének – főként a horvát szélsőütő, Ana Starcevic és a feladóátló poszton jeleskedő, balkezes Iza Mlakar jóvoltából – kegyetlenül lecsaptak a lehetőségekre.
Hogy a vendégek ne nagyon kényelmesedjenek el, arról esetenként Szakmáry Gréta, Csengeri Petra és a hasznos centermunkával előrukkoló Széles Petra tetszetős pontjai gondoskodtak.

Az üdvösséghez azonban a házigazdák átmenti fellángolásai nem bizonyultak elegendőnek. Sajnos, még a részsiker eléréséhez sem. Szokni és átélni a nagyobb tudás elleni küzdelmet, illetve tanulni, próbálkozni és edződni viszont jó alkalom volt a Maribor elleni, cseppet sem váratlan, alig több mint egy óra alatt elszenvedett fiaskó.

Hat forduló alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 3 ponttal, 6-18-as szett- és 462-549-es pontaránnyal a 7. helyen áll a nyolc csapatot számláló mezőnyben.
A gödöllői lányok legközelebb november 27-én, szerdán 18 órakor lépnek pályára, a CEV Challenge-kupa legjobb 32 közé jutásért zajló párharcának második, gödöllői mérkőzésén. Az első összecsapást a mieink 3-1 arányban megnyerték az osztrák TSV Hartberg otthonában.
A Közép-európai Ligában november 30-án, szombaton 17 órakor lesz érdekelt a TEVA-GRC formációja, amikor a szlovák Slavia Bratislava csapatánál vendégeskedik a Szalay-alakulat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online