Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem bírta el az üresjáratokat a TEVA-hatos gépezete

2013-11-16 20:00:25

Közép-európai Liga (MEVZA) 5. forduló:
Calcit Kamnik
(szlovén) – TEVA-Gödöllői RC 3-2 (-24, 15, 15, -26, 9)
Gödöllő: Széles, Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri, Mester. Cserék: Lékó, Kovács A. (liberók), Erdős, Antal, Merkószki, Kriegel Zs.

Szűk 24 óra leforgása alatt két meccset játszott le Szalay Attila csapata. Pénteken este még Szombathelyen, a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján teljesítették a kötelező feladatot a gödöllői lányok, szombaton pedig már a szlovén kisvárosban, Kamnikban küzdöttek azért, hogy gyarapítsák pontjaik számát a Közép-európai Ligában.
A kihívás nem ígérkezett könnyed ujjgyakorlatnak, hiszen a második számúnak tekinthető szlovén egység az eddig lejátszott találkozóiból hármat megnyert és csupán egyet bukott el.

A találkozó kezdetén alaposan beragadtak a házigazdák, amit remekül használtak ki városunk hatosának tagjai, és pillanatok alatt 10-4-re elléptek. Sőt, a második technikai időnél már kétszer annyi pontnál jártak, mint a vendéglátók (16-8, ide). Ekkor sokan gondolhatták azt, hogy a gödöllőiek simán nyerik a szettet. Nyerték is, de egyáltalán nem simán, mert a hazaiak egy 16-6-os szériával (!) 24-22-re fordítottak, dupla szettlabdához jutottak, majd mégis főhajtásra kényszerültek a még időben ocsúdó Szalay-csapat előtt (24-26).

A második játszma egyértelműen a kamnikiak szája íze szerint alakult: nagyobb nyomás alá helyzeték a nyitásfogadással rendre hadilábon álló TEVA-különítmény tagjait, és az etap során végig vezetve, gond nélkül egyenlítettek (25-15).
A harmadik felvonásban egyáltalán nem tudta stabilizálni játékát az ekkor a sikerbe vetett hitétől is eltávolodott vendégegyüttes, ezáltal a házgazdák ismét tízpontos különbséget mértek riválisukra (25-15). Az utolsó szalmaszálat jelentő negyedik szettnek azonban megújult erővel és nagyobb odafigyeléssel vágott neki a gödöllői formáció, amely drámai végjátékban, két szlovén mérkőzéslabdát hárítva, életben tartotta győzelmi reményét (26-28).

A mindent eldöntő ötödik játszma előtt csak az volt biztos, hogy mindkét csapat kap pontot a csata után. A nagyobb teher a sorozatbeli első diadalára hajtó gödöllői csapat vállát nyomta. Ezt az is alátámasztotta, hogy 8-2-es hazai előnynél jött el a térfélcsere ideje. Innen már nem volt visszaút a mieink számára, így meg kellett elégedniük a szoros fiaskóért járó, mindent egybevetve értékes egy ponttal. A gödöllői csapat legeredményesebb játékosa a 24 pontot elért szélsőütő, Szakmáry Gréta volt.

Öt forduló alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 3 ponttal, 6-15-ös szett- és 419-474-es pontaránnyal a 6. helyen áll a nyolc csapatot számláló mezőnyben.
A gödöllői lányok legközelebb november 20-án, szerdán 20 órakor lépnek pályára, a CEV Challenge-kupa legjobb 32 közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén, az osztrák TSV Hartberg otthonában. A Közép-európai Ligában november 24-én, vasárnap 18 órakor lesz érdekelt a TEVA-GRC formációja, amikor a sorozat címvédőjét, a szlovén Nova KBM Branik Maribor együttesét fogadja az egyetemi sportcsarnokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online