Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Félmilliárdos bevételt termelt tavaly az egyetemi kollégium-üzemeltetés

2013-10-16 15:51:50

Október 16-án a Szent István Egyetem B-jelű kollégiumi épületének Gorka-terme volt a helyszíne a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) rendkívüli közgyűlésének és szakmai konferenciájának.

A GKRTE közgyűlésének összehívását az alapszabály módosítása tette indokolttá, mivel a tagság hozzájárulása kellett az egyesület közhasznú státuszának megújításához.
Ami az eszmecsere szakmai részét illeti, a jelenlévők – dr. Szabó Lajos egyetemi tanár jóvoltából – tájékozódhattak a gödöllői központú Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani- és Vidékfejlesztési Intézetének Turizmus és Vendéglátás szakán folyó felsőfokú szakmai képzésről. Maka Marianna, a Tourinform Gödöllői Kistérség Irodájának képviselője a Gödöllőn és környékén elérhető kulturális turisztikai programajánlatok bővítésének tervéről beszélt, míg a rendezvény végén a résztvevők testközelből is szemügyre vehették a B-jelű kollégiumi épületben lévő vendégszobákat, valamint a diákok és a szállóvendégek kényelmét, pihenését, kikapcsolódását a hétköznapokon este 10 óráig szolgáló wellness (konditerem, szauna, szolárium jakuzzi, fodrász) lehetőségeket.

Nem is gondolná az ember, hogy a hajlékot használó csaknem 2 ezer hallgató lakta „minivárosban” mennyi, döntően vendéglátó-ipari- és kereskedelmi egység telepedett meg az elmúlt években, elsősorban a kollégiumi fejlesztéseknek köszönhetően. Közülük többen is éltek a lehetőséggel, hogy bemutassák az általuk nyújtott szolgáltatási kínálatot.
Mérő Patrik Attila marketing és hasznosítási menedzser a külsősök által is használható Koli Wellness-t ajánlotta, Laukó József a Club Katlan szórakozási tárházának sokszínűségéről beszélt, Vidák Adolf a Pek-Snack pékség finomságait népszerűsítette, Horváth Mihály (a felesége által vezetett vállalkozás képviseletében) pedig a jelenleg is zajló átépítésnek köszönhetően néhány héten belül nagyobb vendégfogadó-térrel rendelkező MensaBistro étteremet propagálta.


Horváth Mihály a gödöllői egyetemi kollégiumokat üzemeltető GAK Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjeként is felszólalt az eseményen. Tájékoztatójából kiderült, hogy 2012-ben kevéssel több mint 530 millió forintos bevétel származott a tevékenységből, aminek közel egy tizedét (51,8 millió forint) a szálláshelyek értékesítése tette ki. A kiadási oldalon az energiaköltség 380 millió forintra, a karbantartás 60 millió forintra, míg a 35 fős dolgozói kollektíva bérköltsége 71,8 millió forintra rúgott az elmúlt esztendőben. 

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület tagjai legközelebb a november 18-án, hétfőn 10 órától a csömöri evangélikus ifjúsági gyülekezeti házban megrendezendő eszmecserén vesznek részt. A neves előadókat is felvonultató esemény témája a vallási turizmus lesz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online