Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Öngóllal alapozták meg a szecsőiek a gödöllői győzelmet

2013-10-12 17:45:08

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 9. forduló:
Gödöllői SK – Tápiószecső FC 2-1
(1-1)

A helyi és regionális focit hosszabb ideje figyelemmel kísérők bizonyára emlékeznek rá, hogy mindig presztízsrangadónak számítottak a Gödöllő-Tápiószecső derbik. Az utóbbi években a csapatok nem találkozhattak egymással, mert eltérő bajnoki osztályban játszottak, ám a pontvadászat idei átszervezése újra összehozta a feleket. Az eddig lejátszott mérkőzések eredményessége alapján a 7 ponttal többet összegyűjtött házigazdák számítottak esélyesnek az utolsó előtti helyen árválkodó szecsőiekkel szemben.

A sárga mezes vendégek kispadján edzőként az a Lilik Pál foglalt helyet, aki tavaly ősszel még a gödöllőiek szakmai munkáját irányította, így a tápiószecsői trénernek lehetett rálátása egykori tanítványai képességeire. Ez azonban, mint utóbb kiderült, nem sokat számított, mert inkább a hazaiak uralták a játékot.

Más kérdés, hogy az első félidőben a vizitálók úgy álltak egy-egyes döntetlenre, hogy két gólt is elértek. Igaz, az elsőt a 21. percben saját kapujának jobb alsó sarkában helyezte el Majzik Bertalan, aki Somogyi Levente szorításából olyan szerencsétlenül próbálta meg hazapasszolni a labdát, hogy a bőrgolyó megkerülte a kimozduló hálóőrt, és a gólvonalon túlra gurult.
Az addig is fölényben futballozó és több helyzetet kidolgozó, kapufát lövő gödöllőiek szerencsésen elért vezetésük tudatában kissé hátradőltek, ami lehetőséget biztosított a vendégeknek, hogy támadgassanak. Kísérleteik egyike végén, a 29. percben Kerecsényi Norbert tizenhatoson belüli megmozdulását szabálytalannak ítélte a játékvezető, és a büntetőpontra mutatott. Az erősen vitatható tizenegyest Thoma Krisztián magabiztosan értékesítette.

A második félidőben látszott, hogy a GSK legénysége szeretné mielőbb dűlőre vinni a három pont sorsát. A szórványos veszélyeztetések közül a 62. percben egy szabadrúgás végrehajtása bizonyult eredményesnek. Magyar Zsolt állt a labda mögé, és lövése után a labda – a tápiószecsői sorfalat megkerülve – védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba. A lefújásig hátralévő időben a gödöllőiek hatékonyan őrizték minimális előnyüket, és megérdemelten gazdagították pontgyűjteményüket.

Kilenc forduló után a Gödöllői SK együttese 13 ponttal, 14-15-ös gólkülönbséggel a bajnoki tabella 6. helyén áll.
Következik: Érdi VSE – Gödöllői SK (Pest megyei I. osztály, 10. forduló) október 19., szombat 14 óra.


Pontot rabolt a GEAC Deákváron

Pest megyei II. osztály, Északi-csoport, 9. forduló:
Vác-Deákvár SE – Gödöllői EAC 3-3
(2-1)

A találkozó előtt 15 pont és 12 helyezés választotta el a csapatokat a csoport tabelláján, a Duna-partiak javára. Ebből adódóan szinte csodaszámba ment volna, ha Sztriskó István együttese ezen az összecsapáson szerzi meg első győzelmét a bajnokságban.
Nos, a csoda elmaradt, a bravúros gödöllői pontrablás azonban sikerült. Az öngólt is vétő hazaiak 3-1-re vezettek, amikor a 83. percben Rákos Balázs révén szépített, majd az utolsó előtti percben Angyal Zoltán jóvoltából egyenlített a GEAC.

Hét mérkőzés alapján a Gödöllői EAC csapata 4 ponttal, 13-20-as gólkülönbséggel a 14. helyen áll a csoportban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online