Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tűzőrzőkről készült könyvet mutattak be

2013-09-10 20:06:41

Fennállásának több mint másfél évtizedes múltját összefoglaló, jubileumi könyvet jelentetett meg a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány a névadó előd születésének 150. évfordulója alkalmából. A kötetet és az előkészítés kulisszatitkait Kecskés József, a gödöllői Petőfi Sándor Művelődési Központ korábbi igazgatója, az alapítvány titkára, a kiadvány felelős szerkesztője, Buka Enikő (képen jobbra), a szerkesztő munkatársa és Szabó Emma Zsófia művészettörténész mutatták be szeptember 10-én, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ rendezvénytermében.

Az impozáns, 172 oldalas, számos, különleges fényképpel illusztrált, életrajzokat és szakmai előadások anyagát is tartalmazó könyv a Tűzőrzők címet viseli. Ennek az az oka, hogy az alapítvány – túl azon, hogy ápolja az egykori gödöllői művésztelep alapítója, Körösfői-Kriesch Aladár (1863-1920) emlékét – minden évben díjazza és anyagilag is elismeri a művészet valamely ágában tehetséges helyi fiatalokat. Ők azok, akik őrzik és egy táplálják is azt a tüzet, amit anno a szecesszió nagy alakja, Körösfői-Kriesch Aladár gyújtott a művészetben.


A kötet 2.500 forintos áron kapható a Petőfi téri Bagoly Könyvesboltban, valamint megrendelhető a (06-30) 964-9346-os telefonszámon. Ezen kívül 500 forintos kedvezménnyel megvásárolható október 29-én, a Körösfői-emlékplakett díjátadóján, valamint szeptember 14-én, szombaton, a Gödöllői Városi Múzeumban, a Körösfői-Kriesch Aladár születésének 150. évfordulója alkalmából megrendezendő tudományos konferencián.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online