Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az Invitel láttatta velünk az idei Formula 1-es Magyar Nagydíjat

2013-08-07 15:48:36

Idén történt meg először, hogy nem műholdas kapcsolat segítségével, hanem az Invitel hálózatán keresztül jutott el több millió magyarországi televíziónéző otthonába az MTVA közvetítése a július végén lezajlott 28. Formula-1-es Magyar Nagydíjról. Ezt Mártha Imre, a telekommunikációs társaság operatív főigazgatója jelentette be a Hungaroringen ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Nem csak az idei futam közvetítését, de a versennyel kapcsolatos, a Hungaroringről érkező összes tudósítást, riportot és beszámolót is az Invitel által nyújtott infrastruktúrán láthatták a hazai nézők. A mogyoródi pálya és az MTVA Kunigunda utcai székház összeköttetését egy redundáns sötétszálas kapcsolat kiépítésével biztosította az Invitel, amely ezen felül a csapatok és a sajtó számára csaknem 300 féle telekommunikációs szolgáltatást is nyújtott.

Mártha Imre arról is beszélt, hatalmas siker és büszkeség számukra, hogy akadály nélkül vették ezt a nem mindennapi felelősséggel járó szakmai kihívást, ami a Hungaroring Sport Zrt-vel több mint negyed évszázada kialakított együttműködésük eddigi csúcspontja. Érzékeltetésül érdemes megjegyezni, hogy a versenypályán közel 25 kilométer hosszúságú, 10 Gbit/s átviteli kapacitásra képes kábelhálózatot épített ki az Invitel, amelynek a Hungaroringen működő telekommunikációs infrastruktúrája képes lenne kiszolgálni egy Gödöllő méretű város mindenkori forgalmát.

A mogyoródi aszfaltcsík – a rekkenő hőség ellenére – egyfajta magas labdát is jelentett az Invitel-rendezvény szervezői számára. Verseny nélkül ugyanis nem érhetett véget a sajtótájékoztató. Öt, a Suzuki-kupában rendszeresen rajtrácsra álló autó gördült ki a boxutcából. Ráadásul, nem is akárhonnan, egyenesen a csapatban világbajnoki címvédő Red Bull Racing Team szellős árnyékot adó „garázsai” elől.
A kormány mögött az Invitelhez hű ügyfelek képviselői közül Krizsán István, a Szegedi Nemzeti Színház műszaki igazgatója, Andráskó Tibor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója és Varga Tamás, a Forest Papír Kft. informatikai vezetője, illetve Bunkoczi László, az Opel Dakar Team állandó tagja, valamint – a házigazda nevében – Mártha Imre ültek.
A gyorskört Mártha Imre teljesítette a legrövidebb idő alatt, pezsgőt és babérkoszorút azonban minden rajthoz álló kapott. Ferjáncz Attila örökös magyar bajnok raliversenyző a Formula-1-es futam díjátadó ceremóniájára rendszeresített pódiumon jutalmazta a próbatevőket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online