Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A sorompó áll, a tulajdonos kivár…

2013-07-24 11:39:39

Határozatban kötelezte a gödöllői jegyző a Borsos Kft-t, hogy a Kampis Antal térre vezető úton általa felállíttatott sorompót folyamatosan tartsa nyitva. A cég vezetője nem ért egyet a döntéssel, jogorvoslatot fontolgat. A gépjárművel behajtók számára létesített fizikai akadálynál a díjszedés egyelőre nem működik, mert egyezkedés indult az egyik társasház közös képviselőjével.

A fejleményekből arra lehet következtetni, hogy tovább fokozódik a Kampis téri magánparkoló fizetős használatával kapcsolatosan kialakult feszültség. Az ott lakók, vagy üzlettel rendelkezők egy része birtokvédelmi kérelmet nyújtott be dr. Nánási Éva címzetes főjegyző asszonynak a Borsos Kft. ellen a sorompóval lezárt, illetve díjfizetés ellenében lehetővé tett gépjárművel történő bejutás tárgyában.

A gödöllői polgármesteri hivatal vezetője július 10-én kelt határozatában helyt adott a lakossági kérésnek, és kötelezte a Borsos Kft-t, hogy a Kampis Antal térre vezető úton általa felállíttatott sorompót folyamatosan tartsa nyitva, amíg a parkolási rend kialakítása iránt jogszerűen nem intézkedik, illetőleg a parkolási rendszer jogszerűen nem oldja meg. A címzetes főjegyző végrehajtási eljárás megindítását is kilátásba helyezte. Mi több, arra is felhívta a Borsos Kft. figyelmét, hogy – az esetleges végrehajtás során felmerült költségek megtérítésén túl – 5 ezer forinttól egymillió forintig terjedő, ismételten kiszabható eljárási bírsággal is sújthatja a gazdasági társaságot. A határozat ellen államigazgatási úton jogorvoslatnak nincs helye, viszont a Gödöllői Városi Bírósághoz keresetlevéllel lehet fordulni.

Meghallgatásuk során a Borsos Kft. illetékesei azzal indokolták a sorompó felállítását és a díjszedést, hogy a magánúttal kapcsolatos terhek megnövekedtek, és a társasházak lakói – akikkel korábban megállapodtak – eddig nem vették ki anyagilag a részüket ezekből a költségekből. A cég képviselői szerint nem tartható az, hogy a számukra hasznot nem hozó, ellenben komoly anyagi terhet jelentő utat a társasházak lakói ingyen használják, sőt, az ott lakóhellyel vagy üzlettel nem rendelkező egyéb személyek is ingyen parkolnak, miközben az ingatlannal járó közterhek megemelkedtek. Akinek az ott lakók közül felszíni parkolója, vagy mélygarázs-beállóhelye van, attól nem szednek díjat, a lakókat pedig nem akadályozzák saját ingatlanuk birtoklásában, hiszen gyalogosan bármikor meg tudják közelíteni és el tudják hagyni a birtokukat.

Megkeresésünkre Borsos József úgy nyilatkozott, hogy nem értenek egyet a jegyzői határozatban foglaltakkal, ezért ügyvédek bevonásával dolgoznak a jogorvoslaton. A kft. ügyvezető igazgatója azt is hozzátette: felfüggesztették a díjszedést, mivel a területen lévő társasházak egyik közös képviselőjével abban állapodott meg, hogy két hét alatt mind a lakók, mind a cég számára megnyugtató megoldást találnak a kialakult helyzet rendezésére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online