Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fizetős lett a Kampis téri magánparkoló

2013-07-12 12:03:42

A Török Ignác Gimnázium és a Lumniczer Sándor utca között lévő Kampis téren megszűnt a belvárosi fizetőparkolást elkerülni szándékozók ingyenes „menedéke”. A terület tulajdonosa, a Borsos Kft. napi, bruttó 760 forintot kér el az ott várakozni szándékozóktól. A cég vezetője az önkormányzat által kivetett telekadóval magyarázza döntését.

Az utóbbi években kiváló „menedékként” szolgált a városközpontban a fizetőparkolást megúszni szándékozó autósok számára a Kampis téri övezet. A zsúfoltság időnként annyira elharapózott, hogy ott lakók közül többen is nyitható-zárható akadályt építettek ki, biztosítva ezzel saját járművük helyét. A tarthatatlan állapotokat a terület tulajdonosa, a Borsos Kft. úgy kívánta felszámolni, hogy egyezkedésbe kezdett az önkormányzattal. Az alku tárgya a tavalyi és az idei évre kivetett, közel 2,4 millió forintos összegű telekadó volt. A cég vezetője ennek elengedése fejében adta volna át a területet a helyhatóságnak.

Az üzlet azonban nem köttetett meg, mert a városatyák 10 igen szavazattal és 3 tartózkodással május derekán elvetették a polgármester által nem javasolt egyezséget. Indokként – többek között – azt hozták fel, hogy a szóban forgó területen épült lakó- és üzleti célú ingatlanok értékesítésekor, illetve az azt követő szerződésmódosítások során a Borsos Kft. a parkolóhelyek egy részét a vevők kizárólagos használatába adta, és ezt a jogot később az ingatlan-nyilvántartásba is bejegyezték.

A történtek hatására Borsos József, a kft. ügyvezetője úgy döntött, parkolási díjat vezet be a területen. A napi, bruttó 760 forintos kiadás – a mélygarázsban beállóhellyel rendelkezőkön és a Rákos-patak mentén lévő zárt ingatlanrészek gépkocsi-tulajdonosain kívül – mindenkit érint: lakókat, üzleteseket és az ügyintézési- vagy vásárlási szándékkal érkezőket egyaránt. Még azokat is, akik lezárták a saját maguk számára kinézett parkolókat.
Többen kifogásolták, hogy a napi 760 forint tetemes kiadásnak számít, ha valaki csak néhány percig, vagy egy-egy óráig veszi igénybe a Kampis téri várakozási helyeket, hiszen nincs lehetőség az időarányos díjfizetésre. Borsos József erre azt válaszolta: nem vagyunk hatóság és kapacitás sincs arra, hogy minden autó várakozási idejét egyenként figyelemmel kövessük.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online