Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Gémesi Csanád és Gáll Csaba

2013-06-21 17:57:43

A kardozók egyéni versenyében legjobb magyarként a 12. helyen végzett Gémes Csanád mellett egy másik Gödöllői EAC-os pengeforgató, Gáll Csaba (képen jobbra) is pástra lépett a zágrábi vívó Európa-bajnokság június 21-i zárónapján 13 formáció részvételével megrendezett csapatversenyben. A magyar kvartettben a 2012-es londoni olimpia egyéni bajnoka, a minden meccsen káprázatosan teljesítő Szilágyi Áron és klubtársa, Iliász Nikolász jutott még szóhoz.

Nemzeti egységünk a legjobb nyolc közé jutásért Spanyolország ellen magabiztosan, 45-34 arányban diadalmaskodott, majd az elődöntőért jócskán kiélezett csatában, tetemesnek tűnő hátrányból fordítva, 45-42 arányban felülmúlta Németország legjobbjait. Az elődöntőben az ukrán válogatott következett, amely csupán megnehezíteni tudta a mieink dolgát. A magyarok végül 45-37 arányban nyertek, és biztos ezüstérmesként készülhettek az olaszok elleni döntőre.

A fináléban Gáll Csaba nem kezdett. Gémesi Csanád az első asszójában viszont 5-4-re legyűrte a világranglista-éllovas Occhiuzzi-t, majd 5-3-ra alulmaradt Samele-vel szemben. Sajnos, Berre ellen sem ment Csanádnak, az olasz 7-4-re jobbnak bizonyult. A becserélt Gáll Csaba sem tudott sokat hozzátenni: 5-3-ra elvérzett Occhiuzzi-val szemben. Az utolsó csörte előtt az itáliaiak 40-37-re vezettek. Szilágyi Áronon volt a világ szeme. A csoda azonban sajnos elmaradt, a magyarok 45-40 arányban kikaptak, és a második helyen zárták a kontinensviadalt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online