Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi Csanád vitte a legtöbbre a magyarok közül az Eb-n

2013-06-19 18:18:23

A női kardozók egyéni küzdelmében a 9. helyen végzett Benkó Rékát követően, a Gödöllői EAC másik pengeforgatója, Gémesi Csanád is pástra lépett a Zágrábban zajló vívó Európa-bajnokságon. Csanád a férfikardozók 56 indulót számláló mezőnyének egyéni megmérettetésén, a csoportküzdelmek során négy győzelmet aratott és két csörtét elvesztett. Ezzel a teljesítménnyel erőnyerő volt a 64-es táblán, vagyis a legjobb 32 között tudhatta magát.

A nyolcaddöntőbe (legjobb 16) közé jutásért az esélyesebb német Wagner ellen kellett vívnia a gödöllői kardozónak. A papírforma csak egy ideig tartotta magát, mert Csanád – miután rosszullétre hivatkozva kikérte a 10 perces pihenőt, és orvos jelenlétében az illemhelyre távozott – alaposan magára talált, 15-13-ra fordított, és egyedüli magyarként folytathatta a versenyt.
A negyeddöntőért az ukrán Bojko ellen vívott asszóban azonban már nem nagyon termett babér a GEAC-os fiú számára, riválisa végig vezetve, végül 15-13 arányban nyert, így Gémesi Csanád a 12. helyen zárta a kardozók egyéni küzdelmét a kontinensviadalon. Sovány vigasz, de ezzel a pozícióval ő lett a magyarok közül a legjobb, hat hellyel előzte meg a 2012-es londoni olimpia bajnokát, Szilágyi Áront. 

A zágrábi Európa-bajnokságon résztvevő gödöllői vívók közül június 20-án a női kardozók csapatversenyében Benkó Rékáért (is) szoríthatunk. (fotó forrása: MOB)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online