Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ismét egyetemi bajnok a SZIE női röplabda-csapata

2013-06-11 11:42:55

Kovács Attila irányításával öt éven belül – két ezüstérem mellett – harmadszor nyerte meg a Magyar Köztársaság Egyetemi Bajnoka címet a Szent István Egyetem (SZIE) női röplabda-csapata. A gödöllői központú felsőoktatási intézmény több kampuszának hallgatóiból összeállított formáció június 7-e és 9-e között Debrecenben, a MEFOB négyes döntőjében valamennyi riválisát felülmúlva diadalmaskodott.

A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított fináléban a címvédő Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kaposvári Egyetem csapatai jelentették a leküzdendő akadályt az NB I-es játékosokkal teletűzdelt SZIE-társulat számára. Az együttesben szerepeltek közül Győri Panni az állatorvos-tudományi karról, Jenei Andrea és Molcsányi Rita a békéscsabai karról, míg Bolgár Evelin, Györki Andrea, Lutter Liza, Ördögh Henriett, Szekeres Judit, Juhász Anna, Csengeri Petra, Lékó Lilla, Mészöly Bianka, illetve a csapatkapitány, Szakmáry Gréta a gödöllői kampuszról jutottak szóhoz az aranycsapatban.


Kovács Attila szakmai összegzésében kifejtette: beigazolódott, hogy – hasonlóan az ellenfelekhez – a SZIE csapata sem nélkülözheti az élvonalban vagy a válogatottban helytálló játékosokat. Szerencsére, mind bajnoki- és kupa bronzérmes Békéscsaba, mind az idei évadban „csak” ezüstéremig jutott TEVA-Gödöllői RC együttműködő volt, és Hollósy László, a női válogatott szövetségi kapitánya is elengedte a kerettagokat a döntő idejére. A szakvezető elmondása szerint külön köszönet illeti a Gödöllői EAC röplabdázóit, akikre a döntőbe jutáshoz vezető mérkőzéseken hárult komoly és felelősségteljes feladat. Ezen felül a SZIE hallgatói önkormányzatai, valamint a GEAC anyagi támogatása is segítették a siker elérését. Utóbbi – például – azzal, hogy bajnokcsapathoz méltó mezben játszhatott a SZIE együttese.

S még valami: győzelmével a Szent István Egyetem csapata erőnyerő lesz a jövő évi kiírásban, ami azt jelenti, hogy címvédőként résztvevője a 2014-es négyes döntőnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online