Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kétszázezer forinton osztoztak a Gödöllői irodalmi díj helyezettjei

2013-06-02 19:15:35

Június 1-jén, a Könyv ünnepe Gödöllőn rendezvénysorozat részeként – tavaly ősz után immár másodszor – átadták a Gödöllő Város Önkormányzata, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi Kerekasztala, az IRKA, valamint a Gödöllői Ottlik Kör által alapított Gödöllői irodalmi díjat. A szakavatott zsűri vers és próza kategóriában értékelte a pályaműveket, és döntött az összdíjazásra szánt 200 ezer forint felosztásáról.

A díj szellemisége ebben az évben a szecesszióhoz kapcsolódott. A meghirdetett felhívásra 59 alkotótól összesen 93 pályázat érkezett. Az elismert szaktekintélyek – Czigány György, József Attila-díjas író, költő, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Galántai Zoltán, író, jövőkutató és Kemény István József Attila díjas költő – alkotta zsűri csak hosszas tanakodás után tudott dönteni a díjazottakról.

Vers kategóriában Petényi Edina: Rövid haikuk című műve nyerte el az első díjat. A második helyre Sütő Fanni: Gustav Klimtnek, a harmadikra pedig Emericzy Enid: Kaleidoszkóp költeményét rangsorolták. A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ különdíját Emericzy Enid: Kataton kantáta című verse érdemelte ki.
A prózai művel pályázóknál a következő sorrend alakult ki: 1. dr. Sztavridisz Alexandra: Megérkezés őseim földjére 2. Poós Gergely: Kislány a kőrengetegben 3. Guba Lilla Nóra: Égkék. Pecznik Éva: Terápia című műve a Gödöllői Ottlik Kör különdíját kapta.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online