Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Petíciót kapott Gémesi a HÉV-fejlesztés ügyében

2013-05-21 13:23:22

Újabb fejezettel bővült a HÉV gödöllői szakaszára vonatkozó fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatos történet. Vörös István önkormányzati képviselő petíciót nyújtott át Gémesi György polgármesternek az önkormányzat május 16-i ülésén. A manőver két felvonásban sikerült.

Vörös István ügyrendben kért szót a gödöllői képviselőtestület tanácskozásának elején, majd rövid szóbeli összefoglalóba kezdett, de Gémesi György – mondván, nem ügyrendi kérdést vetett fel – beléfojtotta a szót. Vörös ettől függetlenül felállt, és elsétált a polgármesterhez, hogy átadja azt a petíciót, amit a város ismert és elismert polgárai, valamint szakemberei közül mintegy negyedszázan láttak el kézjegyükkel. Városunk első embere ekkor még azt mondta, hogy nem vesz át semmit, képviselőtársa nyugodtan tegye le a papírt, legfeljebb az ottmarad az asztalon.

Tiszta szerencse, hogy létezik egyebek napirendi pont, így Vörös István nem maradt dolgavégezetlenül. Az ülés nyilvános részének lezárása előtt újra nekiveselkedett a feladatnak, ami másodszorra már sikerrel járt. Gémesi átvette a petíciót, és rögtön az aláírók névsorát kezdte el böngészni. Kisvártatva annyit mondott, hogy írásban fog válaszolni a petícióra. Elöljáróban viszont megjegyezte: lehet gerjeszteni a feszültséget, csak azt ne higgye senki, hogy politikamentes akcióról van szó. Hozzátette: ne nézzék hülyének a testületet, az aláíróknak minden lehetőségük megvolt arra, hogy részt vegyenek a lakossági fórumokon, és elmondhassák véleményüket. Miért nem éltek ezzel?

A beadvány egyébként az Elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése Gödöllőn elnevezésű projekt D jelű verziójának elutasítását tartalmazta. Egészen pontosan azt, hogy a döntéshozók és a tervező szakemberek álljanak el a HÉV városi szakaszán a sínpárok és a 3-as főút megcserélését kilátásba helyező változat minden körülmények között történő, erőltetett támogatásától, és gondolják át, terveztessék meg a nyomvonal föld alá süllyesztésével kapcsolatos valamennyi műszaki megoldást. Indoklásként az is megfogalmazódott, hogy a városvezetés ne hozzon olyan döntést, ami Gödöllő szempontjából hosszú távon előnytelen és visszafordíthatatlan, illetőleg gátat szab a fejlődési lehetőségeknek.

A petíció átadásával egyidejűleg Vörös István azt is elmondta, hogy az Adatvédelmi Hivatalnál tett bejelentés alapján hamarosan széleskörű, a földfelszín alatti megoldás(oka)t támogató  aláírásgyűjtés kezdődik a helyi lakosság körében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online