Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Párizsban búcsúzik a címeres meztől Tóth Krisztina

2013-05-15 14:44:58

Tóth Krisztina, városunk hétszeres Európa-bajnok díszpolgára (2008) egyéniben és – Póta Georginával az oldalán – párosban áll asztalhoz a Párizsban május 13-a és 20-a között lezajló 52. egyéni asztalitenisz világbajnokságon, ami kiemelkedő sportolói pályafutásának utolsó fellépése nemzeti színekben.

Kriszta három évtizede a Gödöllői SC versenyzőjeként, Orgoványi Imre nevelőedző segítségével tette meg az első lépéseket a világhírnév felé. Azóta – hogy csak a legjelentősebb eredményeket említsük – hétszer állt a dobogó legmagasabb fokán Európa-bajnokságokon (először 1994-ben, utoljára 2008-ban), világbajnoki bronzérmet szerzett Bátorfi Csillával párosban (1995) és öt olimpián vett részt, amik közül a sydneyi (2000) jelentette a legnagyobb sikert, itt a negyedik helyig jutott párosban.

A címeres meztől a párizsi világbajnokságon búcsúzó Tóth Krisztina az egyéni verseny 128-as tábláján a hongkongi Li Ching Wan ellen mutatkozott be május 15-én. Remekül, hiszen 4-0 (5, 13, 7, 5) arányban nyert, és a legjobb 64 közé jutott, ahol a sportág nem kisebb nagysága, mint az ötszörös világbajnok, a tavalyi londoni olimpián egyéniben és csapatban egyaránt aranyérmes kínai Li Xiaoxia vár rá a kora esti órákban.

Párosban, a legjobb 32 közé kerülésért görög ellenfele lesz a Tóth Krisztina, Póta Georgina alkotta magyar kettősnek. A mérkőzést 21 órától rendezik meg a francia fővárosban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online